Κοινό αίτημα ομάδων Β΄ Κατηγορίας επαρχίας Λ/σού

Close
Κοινό αίτημα ομάδων Β΄ Κατηγορίας επαρχίας Λ/σού

Οι ομάδες της επαρχίας Λεμεσού προχώρησαν με κοινό αίτημα προς την ΚΟΠ και στο Υπουργείο Υγείας, μετά την επιβολή νέων μέτρων κατά της πανδημίας...

Συγκεκριμένα ζητούν να επιτραπεί η προπόνηση έστω και σε μικρές ομάδες και διαφορετικές ώρες. 

"H απαγόρευση των προπονήσεων των ομάδων στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου εν αντιθέσει με τις άλλες επαρχίες που επιτρέπονται τόσο οι προπονήσεις όσο και η διεξαγωγή αγώνων μεταξύ των ομάδων που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας καταστρατηγεί το "ευ αγωνίζεσθαι”...", τονίζεται ανάμεσα σε άλλα.

Αναλυτικά:

Μετά την ανακοίνωση από την Κυβέρνηση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και συγκεκριμένα την απαγόρευση των προπονήσεων και των αγωνιστικών αναμετρήσεων των ομάδων στις επαρχίες της Λεμεσού και Πάφου αναφέρουμε και ζητούμε τα κάτωθι. 

Στα πλαίσια της ισονομίας που διέπει τους νόμους και το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και της προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας, ζητούμε όπως μας επιτραπεί η προπόνηση έστω και σε μικρές ομάδες και διαφορετικές ώρες. 

Διαφορετικά με την αγωνιστική απραξία και την αποχή από τις προπονήσεις ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιφέρει σοβαρούς τραυματισμούς (κάτι που συνέβει κατά την προηγούμενη εφαρμογή του περιορισμού) στους ποδοσφαιριστές των ομάδων μας. 

Επίσης η απαγόρευση των προπονήσεων των ομάδων στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου εν αντιθέσει με τις άλλες επαρχίες που επιτρέπονται τόσο οι προπονήσεις όσο και η διεξαγωγή αγώνων μεταξύ των ομάδων που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας καταστρατηγεί το "ευ αγωνίζεσθαι” δίνοντας συγκριτικό πλεονέκτημα στις ομάδες εκτός των δύο επαρχιών για την επίτευξη των στόχων τους. Η άγνωστη χρονική επάνοδος των ποδοσφαιριστών μας από την αγωνιστική απραξία σε σχέση με τις άλλες ομάδες εκτός των δύο επαρχιών,που θα προπονούνται και θα αγωνίζονται κανονικά ,είναι άλλος ένας βασικός παράγοντας ότι το Πρωτάθλημα δεν θα διεξάγεται επί ίσοις όροις. 

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε την ικανοποίηση του αιτήματός μας.