Καρμιώτισσα-Ανόρθωση: Πέρασε με "τριάρα" η πειστική Κυρία! (φώτος)

Παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο (σ.σ κυρίως στο Α’ μέρος) η Ανόρθωση επικράτησε στο ''Στέλιος Κυριακίδης'' 3-1  της Καρμιώτισσας στο πλαίσιο της 4ης στροφής του πρωταθλήματος. Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net ήταν στο "Στ. Κυριακίδης" και σας μετέφερε την εξέλιξη του αγώνα.

Με την επιτυχία της αυτή η ομάδα της Αμμοχώστου ανέβηκε στους 10 βαθμούς και πάτησε προσωρινά κορυφή. Στον έναν βαθμό έμεινε η ομάδα των Πολεμιδιών που δεν παρουσίασε καλό αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με τις προηγούμενές της αναμετρήσεις. 

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρηση η ομάδα της Αμμοχώστου μπήκε πολύ δυνατά και έφτιαξε σωρεία ευκαιριών. Η πίεση που άσκησε μετουσιώθηκε σε γκολ από στημένη φάση με τον Φερέρ να ανοίγει το σκορ στο ντεμπούτο του.  Ανάλογο το σκηνικό στη συνέχεια με τον Γκρέρεο με ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση γκολ να ανεβάζει το δείκτη στο 0-2. Ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι πήρε το δρόμο του, η Καρμιώτισσα με τον Κατσαντώνη μείωσε στο 77’ και... έδωσε ένα ''αγχωτικό χρώμα'' μέχρι το φινάλε. Στο 90+5’ ο Μπαρούτης έδωσε έτοιμο γκολ στον Καστέλ που από κοντά έκανε 1-3 καθαρίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. 

Στο γήπεδο η Φυτούλα Μωυσέως, στο LIVE ο Παναγιώτης Χριστοφή.

1' Πρώτο σφύριγμα και… σέντρα στην αναμέτρηση. 

2’ Πρώτη ευκαιρία στην αναμέτρηση για την Ανόρθωση. Ο Γκερέρο βρήκε τον χώρο και... έδωσε έξοχα στον Τεχέρα που έπιασε το δυνατό σουτ με το αριστερό. Η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του Άντος. 

4'  Ζητάνε χέρι οι της Ανόρθωσης για χέρι του Ρόσι ωστόσο ο ρεφ έχει διαφορετική άποψη. 

5' Μπήκε καλύτερα η Ανόρθωση στην αναμέτρηση που με παιχνίδι κατοχής προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα της Καρμιώτισσας. 

6' Ζητάνε πέλαντι οι της Ανόρθωσης σε σε ανατροπή του Καστέλ στην περιοχή. Δεν υπάρχει πέναλτι μετά από έλεγχο του VAR.

7' Πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς στον Παντελή για τράβηγμα στον Ουαρίς. 

10'  Καλή στιγμή για την Ανόρθωση με τον Ουαρίς να πιάνει την κεφαλιά σε σέντρα του Φερέιρα.  Η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

11' Επιθετικός μονόλογος από την Ανόρθωση με τέσσερα κόρνερ. Γυροφέρνει την περιοχή της Καρμιώτισσας. Πολλά προβλήματα από την άλλη παρουσιάζει η ομάδα των Πολεμιδιών και συγκεκριμένα στο να κρατήσει μπάλα για να βγει μπροστά.  

17' Πρώτη τελική για την Καρμιώτισσα σε σουτ Τσουκαλά. Μετά από κόρνερ του Λούκιλι και μελέ στην περιοχή έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά έξω. 

α 0-1

21'  ΓΚΟΛ 0-1 η Ανόρθωση ανοίγει το σκορ. Σκόρερ ο Φερέρ στο ντεμπούτο του! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τεχέρα ο αμυντικός της Κυρίας πήδηξε πιο ψηλά απ΄όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Κακή έξοδος από τον Άντος που έδειχνε να έχει τον έλεγχο της φάσης. 

Δείτε ΕΔΩ το 0-1 με Σάλβα Φερέρ

24' Η Ανόρθωση μετουσιώνει την υπεροχή της σε γκολ. Στο πέμπτο της κερδισμένο κόρνερ ευτύχησε να σκοράρει.  

25'  Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λουκίλι, έδιωξε με γροθιές ο Μιχαήλ που ήταν σε ετοιμότητα. 

30' Ίδιο σκηνικό με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Η Ανόρθωση διαχειρίζεται το παιχνίδι και ψάχνει το δεύτερο γκολ, ενώ η Καρμιώτισσα δείχνει να έχει αποστάσεις στις γραμμές της και δυσκολεύεται στην επιθετική μετάβαση. 

35’ Έχει πέσει λίγο ο ρυθμός και αυτό οφείλεται κυρίως στην πρόθεση της Ανόρθωσης να δώσει μέτρα στο γήπεδο στην Καρμιώτισσα ώστε έτσι να της δοθεί χώρος να την κτυπήσει στην κόντρα ή στο κενό χώρο. 

36'  Ο Φερέιρα δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, η μπάλα αρκετά έξω.  

38'  Καλή προϋπόθεση για την Καρμιώτισσα μετά από ώρα με τον Κοβάσεβιτς να κάνει το παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά και τον Θεοδώρου να μην προλαβαίνει για λίγο να μπει στην πορεία της μπάλας.

42' Κίτρινη κάρτα στον Κάργα για φάουλ στον Μαλόνε. 

42'  Ευκαιρία για την Ανόρθωσ με τον Γκερέρο να κάνει το σουτ από τα αριστερά και τον Άντος να αποκρούει ασταθώς και στη συνέχεια ο Τιουνέ να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

45' Τέσσερα τα λεπτά καθυστερήσεων. 

45+2' Ευκαιρία για την Ανόρθωση να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Γκερέρο έξοχα βρήκε τον Τεχέρα που έκανε το διαγώνιο σουτ και ανάγκασε τον Άντος να διώξει εντυπωσιακά.  

45+3' Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση με τον Ουαρίς να ξεφεύγει με κοφτή ντρίμπλα τον Στυλιανό Παντελή και να κάνει το σουτ. Ο Άντος έδιωξε με δυσκολία την μπάλα. 

Τέλος Α' ημιχρόνου: Κατά πολύ καλύτερη η Ανόρθωση και δικαίως προηγείται στο σκορ. Θα μπορούσε να πετύχει και ένα δεύτερο αφού δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Σε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα η Καρμιώτισσα. 

46' Ξεκίνημα με δύο αλλαγές για την Καρμιώτισσα αφού ο Φλορίν Πράτου δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας. Μέσα οι Χριστοφόρου και Μπενεζετ που πραγματοποιούν ντεμπούτο. Αμφότεροι παίρνουν τις θέσεις των Νεοφύτου και Παντελή. 

46' Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Καρμιώτισσα με τον Ρόσι να μην μπορεί να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής. Μετά από σέντρα στην περιοχή ο Ρόσι έκανε τρεις φορές να σκοράρει αλλά ισάριθμες φορές η μπάλα κτύπησε σε σώματα αμυντικών της Ανόρθωσης. 

50' Σουτ του Γουαγκέ, η μπάλα ψηλά έξω. 

γκ 0-2

52΄ΓΚΟΛ 0-2 η Ανόρθωση με Γκερέρο. Μαγικός ο Γκερέρο! Υποδέχθηκε την μπάλα στη περιοχή και αφού περίτεχνα ξέφυγε του προσωπικού του αντιπάλου με πανέξυπνο φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Άντος που δεν μπορούσε να αντιδράσει. 

-Τέταρτο γκολ για τον Γκερέρο που πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στα πρώτα στάδια του πρωταθλήματος. 

Γκολάρα Γκερέρο και 0-2 η Ανόρθωση (βίντεο)

56' Το δεύτερο γκολ απελευθέρωσε πλήρως τα πόδια των ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης. Κατά διαστήματα η Κυρία παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο. 

59' Καλό μακρινό σουτ του Φερέιρα, η μπάλα λίγο έξω. 

62'  Στο έδαφος ο Γουαρίς και διαμαρτυρίες από πλευράς Ανόρθωσης για πέναλτι. Δεν υπάρχει κάτι μετά από έλεγχο του VAR.,

65’ Αλλαγή για την Καρμιώτισσα. Έξω ο Θεοδώρου, μέσα  ο Κατσαντώνης.

66' Διπλή αλλαγή για την Ανόρθωση. Μέσα οι Παρούτης και Κορέια, έξω οι Ουαρίς και Γκαρθία. 

70' Ευκαιρία για την Ανόρθωση για τρίτο γκολ. Ο Φερέιρα βρήκε τον Καστέλ που με επιτόπια ντρίμπλα ξέφυγε του προσωπικού του αντιπάλου αλλά στο σουτ που ανακόπηκε από τον Άντος. 

73' Δοκάρι για την Καρμιώτισσα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Τσουκαλάς έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Νιούπορτ δεν μπορεσε να βρει στόχο. 

74' Αλλαγή για την Καρμιώτισσα. Έξω ο Φουρ, μέσα ο Γκραντινάρου.

76' ΓΚΟΛ 1-2 μειώνει η Καρμιώτισσα με τον Κατσαντώνη που λίγο νωρίτερα μπήκε στο παιχνίδι. Από στημένη μπάλα-γέμισμα στην περιοχή πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Η μείωση με Κατσαντώνη (βίντεο)

77' Αλλαγή για την Ανόρθωση. Εξω ο Τιουνέ, μέσα ο Ιωάννου. 

80' Νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι μετά την μείωση του σκορ από πλευράς της ομάδας των Πολεμιδιών. 

82' Κρατάει μπάλα η Ανόρθωση και απλώνει το παιχνίδι ώστε να ροκανίσει το χρόνο.

86' Ο Καστέλ με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα, αμυντικός της Καρμιώτισσας έδιωξε και η μπαλα κτύπησε σε συμπαίχτη του που είχε το χέρι κάτω ως στήριξη. Οι της Ανόρθωσης φώναξαν για πέναλτι για χέρι. Η φάση ελέχθηκε από το VAR. 

88' Αγωνία στα τελευταία λεπτά. 

89' Μετά από μακρινή μπαλιά ο Άντος βγήκε έξω από την περιοχή για να διώξει με το κεφάλι. Η μπάλα πήγε στον Γκερέρο και ήταν έτοιμος να σκοράρει σφυρίχτηκε φάουλ στον κήπερ της Καρμιώτισσας από τον Καστέλ.  Έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Ανόρθωσης αφού δεν φάνηκε να υπάρχει εκ πρώτης όψεως παράβαση. 

-Κίτρινη στον Οκκά για διαμαρτυρίες. 

90' Εφτά λεπτά καθυστερήσεις.

90+3' Αλλαγή για την Ανόρθωση. Χαραλάμπους στη θέση του Τεχέρα. 

ανο 1-3

90+5' ΓΚΟΛ 1-3 η Ανόρθωση καθαρίζει το ματς με τον Καστέλ. Ο Παρούτης με πείσμα έκλεψε την μπαλα από τον Μαλόνε και στον κατάλληλο χρόνο έδωσε έτοιμο γκολ στον Καστέλ.  

90+6' Άλλη μια τελική για την Ανορθωση με τον Παρούτη. Από μακριά προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Άντος που έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ.  

Τέλος αγώνα νίκη για την Ανόρθωση. Δίκαιη επικράτηση για την ομάδα της Αμμοχώστου παρόλο που αγχώθηκε λίγο μετά την μείωση από πλευράς της ομάδας των Πολεμιδιών. Κατά διαστήματα έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και θα μπορούσε για περισσότερα γκολ. 

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Άντος, Μαλόνε, Νεοφύτου (46' Χριστοφόρου), Φουρ (74' Γκραντινάρου), Λουκίλι, Παντελή (46' Μπενεζέτ), Τσουκαλάς, Θεοδώρου (65' Κατσαντώνης), Ρόσι, Νιούπορτ, Κοβάσεβιτς

-Στον πάγκο: Σπόλιαριτς, Αβραάμ, Μουκτάρης, Ντούμπια, Μιχαήλ, Γκραντινάρου, Χριστοφόρου, Μπεν Σαλάμ, Κατσαντώνης, Ματθαίου, Σουκ, Μπενεζετ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μιχαήλ, Γουαγκέ, Γκαρθία (66' Κορέια), Κάργας, Τεχέρα (90+3' Χαραλάμπους), Καστέλ, Γκερέρο, Φερέιρα, Τιουνέ (77' Ιωάννου), Φερέρ, Ουαρίς (66' Παρούτης)

-Στον πάγκο: Πισιήας, Κεραυνός, Μαρμούκ, Κορέια, Παρούτης, Χαραλάμπους, Γκασάμα, Αντωνίου, Ιωάννου, Τζούλιου

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α' Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Ιακώβου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Pezzuto Ivano
AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης

 Την αρθρογραφία της 4ης αγωνιστικής προσφέρει το The Old Powerhouse Chill Bar

enter " "