ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ/Σαλαμίνα-Ανόρθωση- Από το "Χώμα που περπάτησα" στις αντεγκλήσεις

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ/Σαλαμίνα-Ανόρθωση- Από το "Χώμα που περπάτησα" στις αντεγκλήσεις

Η αντιπαράθεση στο φινάλε του ντέρμπι της Αμμοχώστου, ανάμεσα σε Σαλαμιναίους και Ανορθωσιάτες, ήταν απαράδεκτη. Πριν το ματς έστειλαν ένα όμορφο και συμβολικό μήνυμα. Μπήκαν στο γήπεδο με κοινό πανό για την κατεχόμενη πόλη, ενώ ΜΠΛΕ και ΚΟΚΚΙΝΟΙ τραγούδησαν στο τέλος στις κερκίδες τους το «Χώμα που περπάτησα».

Δυστυχώς, αυτή η όμορφη εικόνα επισκιάστηκε στο τέλος από αντεγκλήσεις και ύβρεις. Μια τέτοια συμπεριφορά δεν έχει θέση σε ένα ντέρμπι με τόσο έντονο συμβολισμό για την πόλη της Αμμοχώστου. Όσοι συμμετείχαν, με τη στάση τους, προσβάλλουν την ίδια την πόλη που υποτίθεται ότι τιμούν και εκπροσωπούν.
Η Αμμόχωστος αξίζει περισσότερα. Και το μήνυμα που πρέπει να μένει από τέτοιες στιγμές είναι η ενότητα, όχι η αντιπαράθεση.