ΑΝΟ / Πόσο καθαρά μπορεί να δει κανείς την επόμενη μέρα;

ΑΝΟ / Πόσο καθαρά μπορεί να δει κανείς την επόμενη μέρα;

Το να μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε το χθεσινό παιχνίδι και το πως ήρθε η ήττα, θεωρούμε είναι αχρείαστο, καθώς ίσως χάσουμε και την ουσία των όσων προηγήθηκαν και όσων θα ακολουθήσουν.

Απ’ ότι φάνηκε μέσα και από τις κινήσεις της διοίκησης της Ανόρθωσης, ο προβληματισμός γύρω από το πρόσωπο του Μίλανιτς υπήρχε εδώ και αρκετές μέρες, με αποτέλεσμα να προγραμματίσουν την κάθοδο του Xisco Muñoz στην Κύπρο, ο οποίος θα αποτελέσει μάλιστα και τον αντικαταστάτη του Σλοβένου τεχνικού.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους. 

Ο κόσμος δεν είναι απλά στεναχωρημένος, απογοητευμένος ή πικραμένος, αλλά μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Άλλα ανέμενε να δει τη φετινή σεζόν με βάσει τις υποσχέσεις που του δίνονταν, το νέο μοντέλο λειτουργίας και το γεγονός ότι η ομάδα δεν είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και άλλα του παρουσιάζονται στην πράξη.

Μια ομάδα που εντός αγωνιστικού χώρου είναι ασύνδετη, με σαφείς αμυντικές αδυναμίες και με προβλήματα στη μεσοεπιθετική γραμμή. Σε δύο παιχνίδια ντέρμπι έχει δεχτεί δύο ήττες, δεχόμενη συνολικά έξι τέρματα και χωρίς να πετύχει κάποιο ενώ ο μοναδικός αγώνας στον οποίο δεν έχει δεχτεί κάποιο τέρμα, είναι αυτός με την Καρμιώτισσα.

ff

Κακός προγραμματισμός;

Η ομάδα προοριζόταν για να αγωνίζεται με 4-3-3, αλλά με βάσει τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν ή δεν ήρθαν, μόνο το συγκεκριμένο σύστημα δεν βλέπουμε εντός αγωνιστικού χώρου. Ξεκαθαρίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν "δαιμονοποιούμε" την επιλογή μιας ομάδας να αγωνίζεται με περισσότερα από ένα σύστημα.

Το θέμα είναι ότι ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Νεόφυτος Λάρκου, τόνισε ότι όλες οι κινήσεις θα γίνονται με την λογική αυτού του συστήματος. Από τους ποδοσφαιριστές, μέχρι και την επιλογή του προπονητή. Για την ώρα, όλα αυτά έμειναν στην θεωρία και βάσει του τι μας έχει δείξει μέχρι στιγμής η Ανόρθωση, οι επιλογές των Λάρκου και Δαμιανού, τόσο σε θέμα προπονητή (από την στιγμή που αποφάσισαν την αποδέσμευση του), όσο και σε θέμα επιλογής ποδοσφαιριστών, απέτυχαν, αν όχι παταγωδώς, σε τεράστιο βαθμό.

Θέσεις όπως αυτή του δημιουργικού μέσου, ενός δεύτερου 6αριου σε περίπτωση που δεν μπορούσε να αγωνιστεί ο Αρτυματάς αλλά και ενός ποιοτικού επιθετικού παρέμειναν «ορφανές», την ίδια στιγμή που υπήρχε η δυνατότητα απόκτησης δύο ακόμη ξένων ποδοσφαιριστών με τα νέα δεδομένα. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε στα λάθη που έγιναν στον προγραμματισμό, παρ’ όλα αυτά θέλαμε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, έτσι ώστε να μπορούμε να τοποθετηθούμε με μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια. Ιδιαίτερα στον χώρο μας, πολύ εύκολα μπορούν κάποια πράγματα να αλλάξουν με ένα ή δύο επιτυχημένα αποτελέσματα, αφήνωντας σε στο τέλος  εκτεθειμένο για τα γραφόμενα σου.

lssrt

Επόμενη μέρα

Πάντα υπάρχει η επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο, έτσι και στην Ανόρθωση και αυτή φαίνεται να βρίσκεται στο πρόσωπο του Xisco Muñoz. 

Από θέμα βιογραφικού, ξεχωρίζει το γεγονός ότι ανέβασε την Γουότφορντ στην Πρέμιερ Λιγκ, βιώνοντας έτσι την εμπειρία του κορυφαίου πρωταθλήματος ως προπονητής της ομάδας. Η τελευταία ομάδα της οποίας ήταν τεχνικός, είναι η Ουέσκα. 

Στα 42 του χρόνια, έχοντας μπόλικη όρεξη και φιλοδοξία, ψάχνει για ένα ενδιαφέρον προτζεκτ στην καριέρα του, το οποίο φαίνεται να  βρίσκει στην «Κυρία», για να μπει στη διαδικασία να πάρει το αεροπλάνο για να τα πει με τους ανθρώπους της Ανόρθωσης.

Σώζεται η χρονιά;

Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι τελείωσε η χρονιά, παρά τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα. Η διαφορά άλλωστε της ομάδα της Αμμοχώστου από τον Απόλλωνα και την Πάφο είναι μόλις στους 4 βαθμούς. 

Το θέμα βεβαίως δεν είναι αν αυτή η διαφορά καλύπτεται, αλλά σαφώς πρώτα και κύρια η εικόνα της ομάδας εντός αγωνιστικού χώρου. Μπορεί ο Muñoz ή οποιοσδήποτε άλλος προπονητής να αποτελέσει τον αναμορφωτή της Ανόρθωσης, με όλα αυτά τα κενά που παρουσιάζονται μέσα από τον προγραμματισμό και την προετοιμασία; Καθόλου εύκολο θα απαντούσαμε αλλά ούτε και ακατόρθωτο.

ff

Δυστυχώς ωστόσο για τους φίλους και οπαδούς της «Κυρίας», ο νέος προπονητής δεν έχει μόνο ως δουλειά το να φτιάξει την ομάδα. Αν ήταν μόνο αυτό, σαφώς και τα πράγματα θα μπορούσαν με τη σωστή επιλογή προσώπου να διορθωθούν.

Ο κόσμος της Ανόρθωσης έχει πλέον τεράστιες αμφιβολίες τόσο για το νέο μοντέλο λειτουργίας, όσο και για τον πρόεδρο της ομάδας, κ. Χρήστο Πουλλαϊδη. Συζητώντας κανείς με τους φίλους της ομάδας αλλά και διαβάζοντας και διάφορα σχόλια, τα χθεσινά «πυρά» αφορούσαν πολύ περισσότερο την οικογένεια Πουλλαϊδη, την διοίκηση αλλά και τον Λάρκου για τους χειρισμούς τους σε διάφορα θέματα, παρά τον ίδιο τον προπονητή.

gg

Οι πρώτοι λοιπόν που καλούνται να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου είναι αυτοί και όχι ο ίδιος ο προπονητής, ο οποίος για τον κόσμο είναι πλέον αναλώσιμος. Ο κόσμος πλέον ψάχνει από κάπου να πιαστεί, χωρίς για την ώρα να βρίσκει κάποιο «κλαδί» να αρπάξει την ώρα που τον παρασύρει το ρέμα. 

Αυτή είναι λοιπόν η χειρότερη συνέπεια από την χθεσινή ήττα. Το «γυαλί» στις σχέσεις κόσμου και διοίκησης-Λάρκου έχει «ραγίσει». Μπορεί να φτιαχτεί με την πρόσληψη του Muñoz; Δύσκολο θα απαντούσαμε, αλλά δεν υπάρχει και άλλη επιλογή. Θα πρέπει ο κόσμος να πορευτεί με όσα υπάρχουν στον δρόμο του και σίγουρα όλοι θα κριθούν με την ολοκλήρωση της σεζόν. Σίγουρα όμως δεν φτάνει απλά μια αλλαγή προπονητή για τους οπαδούς της "Κυρίας", οι οποίοι αναμένουν πιο γενναίες αποφάσεις από την διοίκηση. 

Για την ώρα το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ για όλους όσους βρίσκονται εντός της ομάδας και επηρεάζουν την λειτουργία της με τις αποφάσεις τους και σίγουρα δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στη θέση τους. 

Σάββας Πηλακούτας

Bet on Alfa, o αγώνας αρχίζει εδώ

45η54η45η