Γιωργαλλίδης στο Kerkida για Ομόνοια-Ανόρθωση και... Αγία Νάπα!

Close
Γιωργαλλίδης στο Kerkida για Ομόνοια-Ανόρθωση και... Αγία Νάπα!

Με αφορμή το επικείμενο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Ομόνοια και την Ανόρθωση, το www.kerkida.net επικοινώνησε με τον Αντώνη Γιωργαλλίδη, ο οποίος αγωνίστηκε και στις δύο ομάδες.

Ο 39χρονος κίπερ της Αγίας Νάπας σχολίασε και την πορεία ανόδου που πραγματοποιεί η Αγία Νάπα, καθώς μετά τη νίκη επί της Ομόνοιας Αραδίππου έπιασε... κορυφή!

Για το ντέρμπι Ομόνοια-Ανόρθωση:

''Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι, χωρίς φαβορί για τη νίκη. Πολύ δύσκολο να κάνει κάποιος πρόβλεψη. Η Ομόνοια είναι ξεκάθαρα μια ομάδα συνόλου με καλή αμυντική λειτουργία. Θέλει τη νίκη για να δημιουργήσει μια μεγάλη διαφορά από μια βασική ανταγωνίστρια για το τίτλο. Η Ανόρθωση από την άλλη που επίσης είναι ομάδα συνόλου έχει το τεράστιο κίνητρο να κερδίσει ένα ντέρμπι και εκτός από ψυχολογία να μειώσει τη διαφορά και να επιστρέψει στη διεκδίκηση του τίτλου. Σίγουρα, πιστεύω ότι χρειάζεται περισσότερο τη νίκη αφού με ήττα θα μείνει εκτός διεκδίκησης της 1ης θέσης''. 

Για το αν υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που πιστεύει ότι ανάλογα με την απόδοση τους μπορούν να κρίνουν το ντέρμπι:

''Δεν θα ήθελα να πω κάποιον ονομαστικά. Είναι ομάδες συνόλου. Η κάθε νίκη έρχεται μέσα από συνολική προσπάθεια. Έχουν και οι δύο ομάδες αρκετή ποιότητα σε όλες τις γραμμές τους''. 

Για την προπονητική σκακιέρα και δη αν Μπέργκ και Τιμούρ κρύβουν άσο στο μανίκι για να πάρουν τη νίκη: 

''Νομίζω ότι πλέον δεν έχουν κάτι να κρύψουν. Και οι δύο ομάδες έχουν ξεκάθαρο πλάνο. Όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες και ποιος το θέλει περισσότερο. Πραγματικά δεν υπάρχει φαβορί''. 

Για τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη που πέτυχε η Αγία Νάπα απέναντι στην Ομόνοια Αραδίππου, αγωνιζόμενη με δέκα ποδοσφαιριστές: 

''Σίγουρα το 0-1 είναι μια μεγάλη νίκη για μας αφού αγωνιζόμασταν για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο. Είναι μια επιτυχία που μας δίνει ψυχολογία για τη συνέχεια. Το ότι προσπαθήσαμε τόσο πολύ και δείξαμε ότι το θέλουμε, κάνει ακόμη μεγαλύτερη τη νίκη μας''. 

Για το αν αυτή η νίκη δίνει το έναυσμα για να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις η ομάδα το εισιτήριο της ανόδου:  

''Ο στόχος ήταν από την αρχή η άνοδος. Κάναμε ένα καλό σερί και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Σίγουρα κάποιες ομάδες έχουν ακόμη εκκρεμότητες και μπορούν να αλλάξουν οι βαθμολογικές ισορροπίες. Εμείς θα δίνουμε το 100% θα και βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Την Τετάρτη μας περιμένει ακόμη ένα δύσκολο παιχνίδι με την Ξυλοτύμπου''. 

Παναγιώτης Χριστοφή

δδδδδ

σσσσ