Η Επιτροπή Δεοντολογίας/Η Κυβέρνηση, το Υπουργικό και ΚΟΑ

Close
Η Επιτροπή Δεοντολογίας/Η Κυβέρνηση, το Υπουργικό και ΚΟΑ

Το τελευταίο 30ώρο έχει κάνει έντονη την παρουσία της (ΚΑΙ ΠΑΛΙ) η... Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού της οποίας κύρια αποστολή είναι η Καταπολέμηση της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων.

Οι φίλαθλοι των ομάδων που έχει εμπλέξει τις ομάδες τους ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού... βράζουν από θυμό. Οι ομάδες αντέδρασαν, τα οργανωμένα σύνολα τοποθετήθηκαν και εκτός της αναμενόμενης επίθεσης ζητούν παραιτήσεις, ζητούν εξηγήσεις.

Πολύ λογικό να υπάρχει αυτή η έντονη αντίδραση. Δεν είναι λίγο μετά από ένα παραδοσιακό ντέρμπι να ακούς ένα επίσημο να μιλάει για... σοβαρές υποψίες και να αφήνει υπονοούμενα τα οποία είναι αλήθεια πως όπως τα παρουσίασε δεν πείθουν κανένα.

Η πενταμελής Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού η οποία απαρτίζεται από Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και τρία (3) άλλα μέλη έχουν διοριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από διαβούλευση με τον Κ.Ο.Α.

Τι λέει λοιπόν η πολιτεία; Τι λέει η κυβέρνηση και ο ΚΟΑ επί του σοβαρότατου αυτού ζητήματος που είναι στην επικαιρότητα από χθες; Φώναξε τον Κύριο Παπαχαραλάμπους; Τον ρώτησε επί τούτου; ΠΟΙΟ το πόρισμα λοιπόν των προιστάμενων του;

ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ, κυβέρνηση, αρμόδιο Υπουργείο και ΚΟΑ. 

Εδώ δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο. Ή ο Πρόεδρος της επιτροπής που εσείς ορίσατε έχει κάνει ένα τεράστιο και ακατανόητο σφάλμα και λόγω αυτού τον απομακρύνεται... χθες, ή αν εσείς κρίνετε πως κάτι άλλο υφίσταται εξηγήστε μας.

Θωμάς Φραντζής