Ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης Σάββας Πηλακούτας μίλησε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Sports1...
Μεταξύ άλλων ανέφερε:
-"Αναμένει όλος ο κόσμος το τι θα ειπωθεί την Τετάρτη από την Κυβέρνηση. Κάποια μέτρα που θα παρθούν θα αφορούν και το ποδόσφαιρο. Η πλάστιγγα γέρνει στο να ξεκινήσουν οι προπονήσεις στα μέσα Μαΐου".
-"Δεν βλέπω να τον λόγο να μην γίνει...Να παιχτεί το πρωτάθλημα στο γήπεδο. Αυτό είναι το πιο δίκαιο. Αυτό ευελπιστούμε ότι θα γίνει. Προέχει η υγεία, αλλά αν μας το επιτρέπουν οι επιστήμονες να επιστρέψουμε θα το κάνουμε".
Για την επιστολή-καταγγελία του ΠΑΣΠ...
-"Είναι σοβαρές καταγγελίες. Η Ανόρθωση δεν είναι μία από αυτές τις ομάδες. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Είναι καλό να μάθουμε ποιες είναι οι ομάδες αυτές".
Για το αν θα παραπεμφθεί στη δικαστική ο Τιμούρ Κετσπάγια από την ΚΟΠ...
-"Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση από την ΚΟΠ. Δεν είπε κάτι ο Τιμούρ που είναι λάθος. Γνωρίζει τι σημαίνει αυτή η κατάσταση για τον κάθε ποδοσφαιριστή. Δεν είπε κάτι λάθος ή κάτι διαφορετικό".
Για τις εισηγήσεις που γίνονται όσον αφορά την συνέχιση του πρωταθλήματος...
-"Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να επιστρέψουμε στους αγωνιστικούς χώρους. Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε το σενάριο να διακοπεί το πρωτάθλημα ενώ δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος σοβαρός λόγος, σύμφωνα με όσα λένε οι ειδικοί. Υπάρχουν διάφορες εισηγήσεις. Θεωρούμε πολύ άδικο να τερματίσει το πρωτάθλημα και η ομάδα μας ενώ βρίσκεται στην πρώτη θέση, με τους ίδιους βαθμούς με την Ομόνοια να χάσει το πρωτάθλημα και ο πρώτος να οδηγηθεί στο Champions League και ο δεύτερος στο Europa. Το θεωρούμε άδικο οπότε προτιμούμε να διεξαχθεί κανονικά το πρωτάθλημα. Αν τα καταφέρει η Ομόνοια να τερματίσει πρώτη με την κανονική διεξαγωγή του πρωταθλήματος, τότε θα της δώσουμε συγχαρητήρια. Έτσι το βλέπουμε εμείς. Είναι άτοπο να συγκρίνουμε άλλες περιπτώσεις πρωταθλημάτων, όπως είναι η Αγγλία που η Λίβερπουλ βρίσκεται 25 ολόκληρους βαθμούς μπροστά".
Για τους μισθούς...
"Οι ποδοσφαιριστές δείχνουν κατανόηση. Δεν υπήρξε κάποιο παράπονο. Ήρθαμε σε μια επαφή καθώς βλέπουμε να υπάρχει μια πρόταση της ΚΟΠ προς τον ΠΑΣΠ. Υπάρχουν σκέψεις για να μπούμε σε μια διαδικασία συζήτησης.Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν συμβόλαιο και για του χρόνου, οπότε θα μπορούμε να βρούμε την λύση".
Για τα αγωνιστικά δεδομένα...
"Ο Ανανίτζε συνεχίζει την αποθεραπεία του και είναι σε πολύ καλό δρόμο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές πλην του Εγγλέζου που ακολουθεί πρόγραμμα εκγύμνασης με βάρη εντός σπιτιού, είναι σε καλή κατάσταση. Έχουν παγοποιηθεί πολλά πράγματα σε σχέση με τον προγραμματισμό. Δεν είναι εύκολο να ασχοληθείς με αυτό. Είμαστε σε κατάσταση αναμονής".
Φυτούλα Μωυσέως