Η Ομόνοια θα είναι η… τέταρτη! (φώτος)

Close
Η Ομόνοια θα είναι η… τέταρτη! (φώτος)

Η Ομόνοια αντιμετωπίζει απόψε την Βασιλεία για τον 8ο Όμιλο του Conference League.

Συνολικά η Βασιλεία αντιμετώπισε τρεις Κυπριακές ομάδες σε πέντε παιχνίδια και συγκεκριμένα τον Απόλλωνα, το ΑΠΟΕΛ και την Ανόρθωση.

Κόντρα στον Απόλλωνα στις 23/8 του 2018 για τα playoffs του Europa League κέρδισε με 3-2 στην Ελβετία. Μάλιστα σκόρερ στο παιχνίδι ήταν και ο Παπουλής όπου θα αντιμετωπίσει ξανά τους Ελβετούς με την Ομόνοια. Σκόρερ χρίστηκε και ο Μάγκλιτσα. Στον επαναληπτικό στις 30/8 ο Απόλλωνας κέρδισε με 1-0 με τρομερό γκολ του Χάμπου Κυριάκου και πήρε τη μεγάλη πρόκριση!

χδφβωργ

φγγβρστγ

Η επόμενη Κυπριακή ομάδα που αντιμετώπισε η Ελβετική ομάδα ήταν το ΑΠΟΕΛ για τους 32 του Europa League στις 20/2 του 2020. Η Βασιλεία επικράτησε με 3-0 στο ΓΣΠ ενώ νίκησε και στην έδρα της (27/2/20) με 1-0 αποκλείοντας τους γαλαζοκίτρινους.

σδγρεσγ

Πιο πρόσφατη αντίπαλος της Βασιλείας από την Κύπρο είναι η Ανόρθωση. Η “Κυρία” ηττήθηκε στις 24/9 του 2020 με 3-2 εκτός έδρας από τους Ελβετούς  στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League (μονό παιχνίδι) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Σκόρερ για την Ανόρθωση ήταν οι Βργκοτς και Κβιλιτάια ενώ κόκκινη δέχθηκε ο Οκριασβίλι.

χδφσγσρσεγ

Συνοπτικά η Βασιλεία έχει τέσσερις νίκες και μία ήττα απέναντι σε Κυπριακές ομάδες.

Όσο αφορά τις μονομαχίες μεταξύ Ελβετικών και Κυπριακών ομάδων έχουν πραγματοποιηθεί 27 αναμετρήσεις. Οι Ελβετοί μετρούν 19 νίκες ενώ οι ομάδες μας έχουν 6 και δύο παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Τα γκολ είναι 29 για τις Κυπριακές ομάδες και 58 για τους Ελβετούς.

ΧΟΡΗΓΟΙ του αγώνα Βασιλεία - Ομόνοια/ Μαζί μας η Winmasters και το Alexander College.

dfafe

Αντρέας Ροκόπος