Το κίνητρο του Απόλλωνα 3,5 χρόνια μετά και ο… Ουζόχο

Το κίνητρο του Απόλλωνα 3,5 χρόνια μετά και ο… Ουζόχο

Τέσσερα σερί ματς χωρίς να δεχθεί γκολ ο Απόλλωνας και αυτό από μόνο του λέει πολλά στην αντεπίθεση που κάνει για τον τίτλο.

Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο να βλέπουμε σερί απαραβίαστων εστιών και αν ο Απόλλωνας συνεχίσει στο ίδιο τέμπο θα αυξήσει κατά πολύ και τις πιθανότητες του για τον τίτλο. Ως γνωστό μία καλή επίθεση ξεκινά από την άμυνα και η άμυνα του Απόλλωνα στα τελευταία παιχνίδια είναι εκπληκτική.

Πότε όμως είδαμε για τελευταία φορά τον Απόλλωνα να έχει τέσσερα σερί ματς χωρίς να δεχθεί γκολ; Κόντρα στην Ανόρθωση σήμερα η ομάδα της Λεμεσού θα επιδιώξει να κρατήσει το μηδέν για πέμπτη σερί φορά κάτι που πρέπει να πάμε πολύ πίσω για να συναντήσουμε κάτι αντίστοιχο.

Την τελευταία φορά ήταν στο τέλος του 2017. Τότε ο Απόλλωνας μέτρησε σερί επιτυχίες με μηδέν παθητικό μέχρι που ο Αρουαμπαρένα έβαλε τέλος στο σερί. Από τότε πέρασαν σχεδόν 3,5 χρόνια και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για την ομάδα.

27 Νοεμβρίου 2017 Απόλλων-Εθνικός Άχνας 3-0
2 Δεκεμβρίου 2017 Απόλλων-Πάφος 6-0
11 Δεκεμβρίου 2017 Ομόνοια-Απόλλων 0-1
17 Δεκεμβρίου 2017 Απόλλων-Ολυμπιακός 5-0
21 Δεκεμβρίου 2017 Ερμής-Απόλλων 0-6
3 Ιανουαρίου 2018 Απόλλων-ΑΕΛ 1-1 (Αρουαμπαρένα 87΄)

Ο Ουζόχο και το "απαραβίαστο"…
Αρχές του 2019 ο Απόλλωνας στα χαρτιά είχε τέσσερα σερί ματς απαραβίαστης εστίας. Ανάμεσα σε αυτά όμως καταγράφεται και το 0-3 στα χαρτιά επί της Ανόρθωσης. Τότε που η «Κυρία» είχε κερδίσει 1-0 αλλά έχασε το ματς στα χαρτιά με 3-0 ελέω της αντικανονικής συμμετοχής τότε του Ουζόχο. Στατιστικό το οποίο όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί «έγκυρο».

19 Ιανουαρίου 2019 Ερμής-Απόλλων 0-3
26 Ιανουαρίου 2019 Απόλλων-Δόξα 2-0
2 Φεβρουαρίου 2019 Ανόρθωση-Απόλλων 1-0 (0-3 στα χαρτιά ελέω Ουζόχο)
9 Φεβρουαρίου 2019 Απόλλων-ΑΕΛ 0-0

Πάνος Λάρκος