Κυριακός Γιάγκου: Έτρεξε τον Μαραθώνιο με τον Σπύρο και... Ανόρθωση

Κυριακός Γιάγκου: Έτρεξε τον Μαραθώνιο με τον Σπύρο και... Ανόρθωση

Με την Ανόρθωση στη καρδιά και τον Σπύρο έτρεξε τον Μαραθώνιο ο Δρ.Κυριακός Γιάγκου. 

Fonbet - Αποκτήστε το μπόνους καλωσορίσματος σας μέχρι €300!

Διαβάστε την ανάρτηση του για το πως γνώρισε τον φίλο της Ανόρθωσης και επίσης γιατρό Σπύρο. 

Τον Νοέμβριο του 2021 καθώς ολοκλήρωνα τον πρώτο μου μαραθώνιο, τον αυθεντικο μαραθώνιο της Αθήνας, και λίγο πριν το τερματισμό, κάπου εκεί στους Αμπελόκηπους, ένας νεαρός με φανέλα του συνδέσμου των Μαχητών της Ανόρθωσης στην Αθήνα βρίσκεται ξαφνικά δίπλα μου, τρέχει μαζί μου, τραβά βίντεο και με εμψυχώνει. Ο νεαρός αυτός ήταν ο Σπύρος, τελειόφοιτος φοιτητής της Ιατρικής του πανεπιστημίου Αθηνών, ενεργό μέλος του συνδέσμου, ερασιτέχνης δρομέας και έκτοτε καλός μου φίλος. 

Ο Σπύρος, λοιπόν, είναι ένα λεβεντόπαιδο. Άριστος αποφοιτος της Ιατρικής, κυνηγά το όνειρό του, να γίνει ορθοπαιδικός, στη Σουηδία. Με όλες τις ευκαιρίες που του δίνει η χώρα αλλά και με όλες τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες που συναντά. 

Ταυτόχρονα κάνει ένα μεταπτυχιακό στην ιατρική των σπορ (Sports Medicine) της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC) για το οποίο έβαλα κι εγώ το χεράκι μου.

Τα καλοκαίρια του τα περνούσε στα ακριτικά νησιά της Ελλάδας, συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες-προγράμματα του πανεπιστημίου Αθηνών για παροχή ιατρικής φροντίδας στους κατοίκους τους, γεμίζοντας με εμπειρίες και γνώση την επιστημονική του φαρέτρα, ξεδιπλώνοντας όμως κυρίως την ανθρωπιά του, την αλληλεγγύη του και το αίσθημα της προσφοράς του.

Χαιρομαι πολύ να βλέπω νέα παιδιά να παλεύουν για τα εφόδια της ζωής τους, να συλλέγουν εμπειρίες, να προκόβουν, αλλά να μην χάνουν την ανθρωπιά και τη δοτικότητά τους. Παιδιά ευγενή, με ήθος, με ενδιαφέροντα, με ανησυχίες. Και καθήκον ημών των πρεσβύτερων θα πρέπει να είναι η στήριξη, η βοήθεια, η καθοδήγηση τους.

Μαραθώνιος Στοκχόλμης, 3 Ιουνίου 2023.

Τον τρέξαμε μαζί με το Σπύρο. Προλαβαίνω τους κακεντρεχείς φίλους μου που θα πουν οτι εφτασα σε μια ηλικία που τους μαραθώνιούς μου θα πρέπει να τους τρέχω με τον ορθοπαιδικό μου.Μάλλον ο ορθοπαιδικός μου είναι τόσο νέος που πρέπει να τρέχει με τον καρδιολόγο του.
 
Πέρα από την πλάκα...

Τον τρέξαμε μαζί με τον Σπύρο. Βημα βήμα, από την αρχή μέχρι το τέλος. Τρέχοντας και οι δύο με το σήμα και για το σήμα. Για όλα όσα η Ανόρθωσή μας πρεσβεύει. Με όνειρό μας πάντα τον τερματισμό στο ΓΣΕ. Γιατί η ψυχή μας τερματίζει πάντα στην Αμμόχωστο...

Σπύρο μου, περήφανος φίλος σου! Κάθε καλό λεβέντη μου...

ςερ

εςρρ