ΛΟΡΙΑ για Ανανίτζε, Τιμούρ, πρωτάθλημα και άλλα (UPD)

Close
ΛΟΡΙΑ για Ανανίτζε, Τιμούρ, πρωτάθλημα και άλλα (UPD)

Ο Γκιόργκι Λόρια παραχώρησε δηλώσεις σε Ρωσική ιστοσελίδα, μιλώντας για την ένταξη του Γιάνο Ανανίτζε στην Ανόρθωση...

-Πως αντέδρασες στα νέα της απόκτησης του Γιάνο;

"Χάρηκα πολύ με την μεταγραφή του Γιάνο. Είμαι σίγουρος πως η απόφασή του να φύγει απ' την Σπαρτάκ ήταν πολύ δύσκολη. Και εγώ και οι συμπαίκτες μου χαιρόμαστε με την παρουσία ενός τόσο ποιοτικού ποδοσφαιριστή".

-Γνωρίζεστε πολλά χρόνια;

Τον γνωρίζω τόσο πολύ καιρό που δεν θυμάμαι καν πότε τον γνώρισα πρώτη φορά. Ίσως το 2010 ή το 2011, όταν κληθήκαμε μαζί στην Εθνική".

-Ο Ανανίτζε είχε πιθανότητες να παίξει στην Σπαρτάκ ή έκανε τη σωστή επιλογή;

"Αν δεν τραυματιζόταν, σίγουρα θα έπαιζε περισσότερο στην Σπαρτάκ. Οι μακρές περίοδοι αποθεραπείας δεν του επέτρεψαν να φτάσει πλήρως την προοπτική που είχε. Αλλά δεν μιλήσαμε ακόμα γι' αυτό, είναι καθαρά δική μου γνώμη αυτή. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να φεύγεις από μια ομάδα μετά από χρόνια. Εγώ είχα φύγει απ' την Δυναμό με βαριά καρδιά γιατί ήμουν εκεί δέκα χρόνια".

-Είναι καλή επιλογή ή Ανόρθωση ή θα μπορούσε να δοκιμάσει στο Ρωσικό πρωτάθλημα;

"Απ' όσο γνωρίζω, ο Γιάνο είχε πολλές επιλογές και στην Ρωσία αλλά και στην Ελλάδα. Αλλά η παρουσία Γεωργιανών ίσως να έπαιξε σημαντικό ρόλο. Είναι καλή επιλογή για τον ίδιο νομίζω".

-Θα μπορέσει να προσαρμοστεί γρήγορα στο τακτικό πλάνο της Ανόρθωσης;

"Φυσικά. Δεν επηρεάζει το πόσους δημιουργικούς παίκτες έχεις μπροστά. Ένας παίκτης όπως τον Γιάνο σίγουρα θα φέρει πολλά κέρδη".

-Eίναι γνωστός σαν ένας ντροπαλός άνθρωπος που δεν δίνει πολλές συνεντεύξεις. Θα μπορέσει να προσαρμοστεί με αυτό τον χαρακτήρα;

"Ναι, χωρίς κανένα πρόβλημα! Με τόσους Γεωργιανούς στην ομάδα, δεν υπάρχει κανένα θέμα".

-Σχηματίζεται μια δυνατή Γεωργιανή παροικία στην Ανόρθωση...

"Εγώ ήρθα στην Ανόρθωση μαζί με Οκριασβίλι και Νταουσβίλι. Μας υποδέχθηκαν ο Νίκα Κατσιαράβα και οι προπονητές: Ο Τιμούρ Κετσπάγια και ο Σοσό Τσέντια".

-Ο καλός καιρός και ο τρόπος ζωής στην Κύπρο είναι ελκυστικός για τους Γεωργιανούς;

"Στην περίπτωσή μας ο πιο σημαντικός παράγοντας ήταν ο προπονητής. Ήρθαν έτσι τα πράγματα ώστε εγώ, ο Τορνίκε και ο Μπούμπα (σ.σ Νταουσβίλι) ήμασταν ελεύθεροι το καλοκαίρι και ο Τιμούρ μας ήξερε από την Εθνική"

-Η Ανόρθωση είναι στην κορυφή και μπορεί να σπάσει την ηγεμονία του ΑΠΟΕΛ...

"Η παρουσία μας στην πρώτη θέση εξέπληξε πολλούς γιατί το καλοκαίρι η Ανόρθωση άλλαξε το ρόστερ της κατά 90% περίπου. Ναι ίσως είναι και λίγο έκπληξη για εμάς τους ίδιους γιατί ποτέ κανένας δεν περιμένει άμεσα αποτελέσματα από μια νέα ομάδα. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για πρωτάθλημα".