Ο Ευγένιος Χαμπουλλάς στην ιστοσελίδα μας... Οι προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στην Αμμόχωστο είναι στο μυαλό όλων μας τα τελευταία 24ωρα και ο πρόεδρος της Ανόρθωσης σχολιάζει όσα συμβαίνουν, στο www.kerkida.net. Τι λέει για την στάση της "Μεγάλης Κυρίας" και τις ανακοινώσεις στήριξης από άλλες ομάδες.
Η στάση της Ανόρθωσης σε όσα συμβαίνουν: "Οι ενέργειες αυτές οι οποίες είναι απαράδεκτες και προκλητικές, αποτελούν πάγια πολιτική των Τούρκων, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν λόγοι εσωτερικού ενδιαφέροντος της πλευράς τους, όπως είναι τώρα οι εκλογές. Όλοι γνωρίζουν ότι όσο παραμένει άλυτο το Κυπριακό, η Αμμόχωστος και τα κατεχόμενα εδάφη οδηγούνται προς μόνιμη τουρκοποίηση. Το θέμα της Αμμοχώστου, όμως, είναι ειδικό θέμα ακριβώς επειδή μέρος της πόλης είναι περίκλειστο. Χρειάζεται ειδικότερο χειρισμό αλλά και δράσεις, για τις οποίες μέχρι σήμερα έχει διαφανεί η αδυναμία της πλευράς μας να τις εφαρμόσει. Η Ανόρθωση η οποία αποτελεί το πιο ενεργό σύνολο της Αμμοχώστου με τις πιο πολλές εβδομαδιαίες και χρονιαίες δραστηριότητες, δηλώνει πανέτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους φορείς για να αποτρέψουν τα τετελεσμένα που θέλουν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι. Θα πρέπει όμως όλοι οι φορείς της Αμμοχώστου να τύχουν περισσότερου συμβολισμού από τον ίδιο τον Δήμο, ούτως ώστε να μπορούν με τις ενέργειές τους να πετύχουν περισσότερα".
Το σχόλιο για την στήριξη από άλλες ομάδες μέσω ανακοινώσεων: "Όσον αφορά τις ανακοινώσεις στήριξης από σωματεία όπως το ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα, τα μηνύματα στήριξης μας συγκινούν και επιβεβαιώνουν ότι τα σωματεία και οι παράγοντες που τα υπηρετούν, πέραν της προσφοράς τους στον χώρο του ποδοσφαίρου, έχουν να προσφέρουν πολύ περισσότερα όπως άλλωστε έπραξαν στο παρελθόν για λόγους κοινωνικούς και εθνικούς".
Το σχόλιο για την συμβολική κίνηση του ΑΠΟΕΛ να μετονομαστεί σε ΑΠΟΕΛ/Αμμόχωστος: "Αυτό αποδεικνύει ότι το ΑΠΟΕΛ όπως και η Ανόρθωση και όλα τα εθνικόφρονα σωματεία είναι και Αμμόχωστος και Κερύνεια, είναι και Μόρφου, είναι και οι ομάδες των Ελλήνων της Κύπρου".