Ο Σάββας Πηλακούτας αρθρογραφεί για το θέμα Ουάρντα

Ο Σάββας Πηλακούτας αρθρογραφεί για το θέμα Ουάρντα

Μετά την ανάρτηση του Ουάρντα περί «αξιότιμης πρότασης» από την Ανόρθωση την οποία δεν έλαβε όπως ανέφερε, το κεφάλαιο του Αιγύπτιου άσου με την ομάδα της Αμμοχώστου κλείνει και μάλιστα κάπως άδοξα.

Οι δικές μας πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως στον ίδιο έγινε πρόταση πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, η οποία μάλιστα αποτελεί και υπέρβαση για τα οικονομικά δεδομένα της «Κυρίας», καθώς ουδέποτε δόθηκε τέτοιο συμβόλαιο σε ποδοσφαιριστή τα τελευταία χρόνια και όσο ο Χρίστος Πουλλαϊδης βρίσκεται στην διοίκηση.

Τώρα αν ο Ουάρντα θεώρησε ότι αυτή η πρόταση δεν ήταν ικανοποιητική είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα. Θα μπορούσε για παράδειγμα είτε ο ίδιος είτε και μέσω του μάνατζερ του να κάνουν μια αντιπρόταση στην Ανόρθωση, ιδιαίτερα αν θεωρούσαν ότι τα οικονομικά δεδομένα που είχαν μπροστά τους από την ομάδα της Αμμοχώστου ήταν λιγότερα από το τι θεωρούσαν ότι άξιζε ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός.

Αν το δούμε ψυχρά και χωρίς συναισθηματισμούς το όλο θέμα, σε διαφορετική περίπτωση ποδοσφαιριστή ίσως το όλο κεφάλαιο να έκλεινε πολύ νωρίτερα. Το δέσιμο ωστόσο του Ουάρντα με τον κόσμο, τα συνεχή ποσταρίσματα στα social media, μαζί με το γεγονός ότι υπήρχε αισιοδοξία από τον περίγυρο της Ανόρθωσης ότι ο ίδιος θα συμφωνούσε, ίσως να είναι και ο λόγος που έφεραν όλες αυτές τις ακραίες εν μέρει αντιδράσεις, οι οποίες θεωρώ ότι ξεφεύγουν και από την ουσία.

Είναι για παράδειγμα ο Ουάρντα ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής; Βεβαίως είναι και δεν θα είναι εύκολο να αντικατασταθεί, όσο και να ισχυρίζονται κάποιοι το αντίθετο. Ποδοσφαιριστή με την ίδια ποιότητα και το πάθος που έβγαζε ο ίδιος στον αγωνιστικό χώρο, δύσκολα πείθει κανείς να έρθει να αγωνιστεί στην Κύπρο, έστω και με τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του Αιγύπτιου.

Έκανε η διοίκηση της Ανόρθωσης ό,τι μπορούσε για να τον κρατήσει; Και με το παραπάνω θα λέγαμε εμείς, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν φτάνει μόνο η επιθυμία της μιας πλευράς, κάποτε ούτε και της άλλης, ιδιαίτερα αν δεν υπάρχει συμφωνία στο οικονομικό. Ολόκληρος Εμπαμπέ συμφώνησε προφορικά με την Ρεάλ και εν συνεχεία λόγω οικονομικού αποφάσισε να συνεχίσει στην Παρί. Έτσι λειτουργεί πλέον το σύγχρονο ποδόσφαιρο και σίγουρα η «Κυρία» δεν είναι το μοναδικό «θύμα» αυτών των νέων δεδομένων.

Το θέμα για μένα είναι άλλο και εδώ θα φανεί η «μαγκιά» όλων. Το ποσό που διέθεσαν στην Ανόρθωση (περισσότερα από 35 χιλιάδες μηνιαίως) για την πρόταση στον Ουάρντα είναι στην διάθεση των ανθρώπων του προγραμματισμού για παρόμοια υπέρβαση ή πλέον έχουν αλλάξει τα δεδομένα γύρω από την χρησιμοποίηση ενός τέτοιου ποσού;

Αν έχουν τέτοιο κονδύλι για ένα και μόνο παίκτη πέραν από τους υπόλοιπους, τότε σίγουρα με σωστές ενέργειες μπορεί να αποκτηθεί παίκτης που να μπορεί να κάνει την διαφορά στη μεσοεπιθετική γραμμή. 

Από εκεί και πέρα ας λειτουργήσει και σαν μάθημα στον κόσμο της Ανόρθωσης και στον κάθε οπαδό, ότι με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στο χώρο του ποδοσφαίρου, το συμβόλαιο και οι αριθμοί που αναγράφονται σε αυτό είναι πολύ πιο σημαντικοί στις πλείστες περιπτώσεις - για την τελική απόφαση ενός ποδοσφαιριστή - από την θέληση που εκφράζεται κατά καιρούς είτε μέσω δηλώσεων είτε μέσω ποσταρίσματος. 

Σάββας Πηλακούτας