Άρθρο Ουκρανικής ιστοσελίδας...
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας επέλεξε για τη συναυλία ένα ιταλικό τζάκετ. Φαίνεται ότι ο ίδιος ο αρχηγός της χώρας δεν εμπιστεύεται τους κατασκευαστές της χώρας του.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συναυλίας στο στάδιο Luzhniki, εμφανίστηκε ενώπιον του κοινού με ένα σακάκι της ιταλικής φίρμας Loro Piana.
Το κόστος του πουπουλένιου σακακιού είναι 1 εκατομμύριο 445 χιλιάδες ρούβλια (περίπου 14 χιλιάδες δολάρια).
Φαίνεται πως έτσι αποφάσισε ο ηγέτης του ρωσικού έθνους να στηρίξει τους συμπολίτες του κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Ενώ καθημερινά παρακολουθούμε σε βίντεο πώς οι Ρώσοι παλεύουν για τη ζάχαρη στα σούπερ μάρκετ, ο πρόεδρος της Ρωσίας δοκιμάζει τις καινοτομίες της σεζόν.
Το τζάκετ Loro Piana από τη συλλογή φθινοπώρου-χειμώνα 2022 της μάρκας πωλείται στον ιστότοπο του Ρωσικού Κεντρικού Πολυκαταστήματος. Ο Πούτιν συνεχίζει να απολαμβάνει την πολυτέλεια ξοδεύοντας χρήματα που έχουν κλαπεί από τους πολίτες. Και οι ίδιοι οι Ρώσοι τον υποστηρίζουν σε αυτό.
Η περιγραφή του σακακιού στην ιστοσελίδα του πολυκαταστήματος λέει:
Για το ράψιμο ενός καπιτονέ μπουφάν, οι τεχνίτες της μάρκας που ίδρυσε ο Pietro Loro Piana χρησιμοποίησαν απαλό ύφασμα από το καλύτερο μαλλί μερινό The Gift of Kings, κουρεμένο στο χέρι από πρόβατα μιας σπάνιας αυστραλιανής ράτσας.
Θυμίζουμε ότι η ιταλική μάρκα Loro Piana είναι μέρος του ομίλου μόδας Kering. Νωρίτερα, η εταιρεία ανακοίνωσε το κλείσιμο των μπουτίκ στη Ρωσία και αντιτάχθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία. Επίσης, ο Loro Piana, μαζί με τη UNICEF, συγκεντρώνει χρήματα για να τα στείλει για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον ουκρανικό λαό.