ΟΛΑ όσα είπαν Κετσπάγια, Πουλλαΐδης και Χαμπουλλάς (βίντεο)

ΟΛΑ όσα είπαν Κετσπάγια, Πουλλαΐδης και Χαμπουλλάς (βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η δημοσιογραφική διάσκεψη της Ανόρθωσης στο Grand Resort στη Λεμεσό.

Χρήστος Πουλλαΐδης, Ευγένιος Χαμπουλλάς και Τιμούρ Κετσπάγια μίλησαν για όλα 24 ώρες μετά την ανανέωση της συνεργασίας της “Κυρίας” με τον Γεωργιανό. 

Η ιστοσελίδα μας σας μετέφερε όσα είπαν: 

Ευγένιος Χαμπουλλάς: “Σήμερα είναι μία αποφράδα μέσα για τον Ελληνισμό. Η μέρα που έπεσε η Πόλις. Οι στόχοι της Ανόρθωσης είναι επί μονίμου βάσεως, πρωταγωνιστικοί. Γνώριζα τι μας περίμενε όταν ανέλαβα πριν από δύο χρόνια. Είναι σύμπτωση ότι σήμερα γιορτάζουμε την Αγία Υπομονή. Τα αγαθά και οι επιτυχίες έρχονται μέσα από σκληρή δουλειά, υπομονή ιδιαίτερα στα δύσκολα. Ως διοίκηση θέσαμε ξεκάθαρους στόχους από την αρχή. Μας παρέσυρε ο Τιμούρ που δεν συμβιβάζεται με τίποτα πέρα από τις νίκες και τις επιτυχίες. Προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε τα οικονομικά δεδομένα που αντιμετώπιζε η εταιρεία. Σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε. Μπορούμε να δούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το οικονομικό της εταιρείας. Αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στην ομάδα. Εργαστήκαμε για τις εγκαταστάσεις, τις ακαδημίες. Δημιουργήσαμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Δικαιωματικά μέσα σε δύο χρόνια πήραμε το κύπελλο. Δεν θέλω να αναφερθώ σε ότι έγινε πέρυσι. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Βασισμένη πάνω στην έντονη αγάπη που έχουμε για την Ανόρθωση. Μπορώ με βεβαιότητα να πιστοποιήσω ότι όλοι στο οικοδόμημα της Ανόρθωσης εργάζονται μόνο προς μία κατεύθυνση, το καλό της Ανόρθωσης. Αυτή θα είναι η φιλοσοφία μας και την επόμενη διετία. Θέλω να πιστεύω ότι ο χορός που ξεκίνησε με το κύπελλο, θα έχει συνέχεια.” 

Τιμούρ Κετσπάγια: “Ο Πρόεδρος τα είπε όλα. Όλοι ξέρουμε τι έγινε πέρυσι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι καταφέραμε να κερδίσουμε τον τίτλο. Συνεχίζεται αυτό το πράγμα για τα επόμενα δύο χρόνια. Η ομάδα θα είναι εκεί και θα είναι πρωταγωνίστρια. Θα προσπαθήσουμε και για άλλες επιτυχίες. Για μένα αυτό το ξενοδοχείο είναι ιδιαίτερο. Εδώ ξεκίνησε η προπονητική μου καριέρα. Πετύχαμε πράγματα αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η συνέχεια. Η ομάδα με την βοήθεια του κόσμου μπορεί να πετύχει κι΄άλλα πράγματα. Φάνηκε η απουσία του κόσμου. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Ευχαριστώ τον κύριο Πουλλαϊδη που με εμπιστεύτηκε για τα επόμενα δύο χρόνια” 

Χρήστος Πουλλαϊδης: “Τα συγχαρητήρια για το κύπελλο ανήκουν σε όλους. Οι οπαδοί μας μας έδειξαν τον δρόμο. Ήταν ένα πανηγύρι που άρχισε δύο μέρες πριν τον τελικό, ήταν προτώγνωρο. Ο Τιμούρ μου είπε ότι δεν έχει ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις είναι πολλές. Το DNA μας είναι πρωταθλητή. Είχαμε απώλειες από την πανδημία. Με πίστη στον στόχο καταφέραμε να πάρουμε ένα τίτλο. Δεν θα αναφερθώ στην προηγούμενη χρονιά. Η επιλογή Τιμούρ ήταν μία συνειδητή επιλογή. Ήρθαμε πολύ κοντά με τον Τιμούρ τους τελευταίους μήνες. Είναι ένας γνήσιος Ανορθωσιάτης και πέτυχε πολλά πράγματα με την ομάδα. Η οικογένεια Πουλλαϊδη στάθηκε δίπλα στην Ανόρθωση εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Είμαστε “άρρωστοι” Ανορθωσιάτες όλη η οικογένεια. Ο Τιμούρ είναι δικός μας άνθρωπος. Θα έχει ό,τι χρειαστεί για να πετύχει. Αν δεν του δώσουμε κάτι θα βγει και θα σας τα πει πάλι. Είναι στρατηγός. Στον αγωνιστικό χώρο είναι άλλος άνθρωπος. Ο Ευγένιος μου είπε ότι μετά από πολλούς μήνες πήγε σπίτι του και είχε φως. Κοντά στα μεσάνυχτα φτάνει σπίτι του. Θα είμαστε όλοι μαζί εκεί, όλοι μαζί θα πετύχουμε πράγματα. Αυτή είναι η εξίσωση της επιτυχίας” 

**Ακολούθησε η παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας από τον Δημήτρη Χριστοφόρου. Αργότερα μέσα στην ημέρα λεπτομέρειες από την ομάδα...

ασφ

Ξεκινά η διαδικασία των ερωτήσεων:

Ερώτηση στον Πουλλαϊδη για την φημολογία ότι δεν ήταν υπέρ της ανανέωσης Τιμούρ: 

“Πρώτη φορά το ακούω αυτό” 

Απάντηση από τον Χαμπουλλά:

 “Καθυστέρησε η ανανέωση όχι γιατί αμφισβήτησε κανείς την δουλειά. Δεν ήταν θέμα αριθμών και απολαβών. Εκεί που είχε σημασία να διασφαλίσει η διοίκηση την όποια συμφωνία”

Για το αν έχουν επαναπαυθεί η επιφανείς Ανορθωσιάτες: 

Χαμπουλλάς: “Η Ανόρθωση άνηκε, ανήκει και θα ανήκει στον κόσμο της. Αυτό το μήνυμα πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Δεν έχω παράπονο από την στήριξη όμως από κάποιους που θα συναντήσω περιμένω πολύ περισσότερα”

Ερώτηση στον Τιμούρ για το αν το κύπελλο ήταν κριτήριο για να μείνει στην Ανόρθωση:

“Είμαι σε μία μεγάλη ομάδα και όταν μία ομάδα δεν παίρνει τίτλους υπάρχουν διάφορα πράγματα. Έχω δει να παίρνουν πρωταθλήματα και κύπελλα και φεύγουν. Το θέμα είναι η δουλειά. Εμείς δείξαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε την καλή δουλειά και στο μέλλον” 

Για το αν υπάρχουν αντίστοιχοι Κύπριοι όπως ο Κορέα: 

“Έχουμε κι΄άλλα παιδιά. Δεν κοιτάζω όμως ποιος είναι Κύπριος, ξένος… Προσπαθώ να βάζω στο παιχνίδι τους καλύτερους” 

"Κάποιοι παίκτες είναι καλύτεροι να φύγουν δανεικοί για να παίξουν παρά να είναι στον πάγκο" 

Για το τι έλειπε από την ομάδα και δεν έμεινε στο κόλπο του πρωταθλήματος:

“Δεν θα έλεγα ότι οι άλλοι έπαιξαν καλύτεροι. Κάποια παιχνίδια χρειάζεται και η τύχη. Σε κάποια ματς δεν αξίζαμε να χάσουμε. Δεν ήταν εύκολο ούτε για μένα ούτε για τους παίκτες αυτό που έγινε πέρυσι. Δεν είχαμε χωνέψει αυτό που έγινε πέρυσι. Στο τέλος πήραμε το κύπελλο και τα παιδιά έκαναν ότι μπορούσαν. Δεν έχω ξαναδεί αυτό που έγινε πριν τον τελικό” 

Για τον Οκριασβίλι: 

"Ο κύριος Οκριασβίλι ήρθε στο γραφείο μου μετά το κύπελλο. Του είπα ότι θέλουμε να μείνει. Μου είπε ότι έχει προτάσεις από δύο ομάδες στην Κύπρο αλλά μου είπε ότι θέλει να πάει εξωτερικό. Μάλιστα μου είπε από ποιες ομάδες είχε προτάσεις, λεπτομέρειες και ποσά τα οποία είναι εκτός κυπριακών δυνατοτήτων. Του είπα ότι αν θα μείνει στην Κύπρο θα θέλαμε να μας δώσει πρώτους εμάς το δικαίωμα να συζητήσουμε μαζί του. Προς σε αυτή την κατεύθυνση δεσμεύτηκε."

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από το μπάτζετ: 

Τιμούρ: “Εμείς έχουμε την στήριξη των ανθρώπων γύρω μας. Αυτό που μένει είναι να φτιάξουμε ομάδα. Σίγουρα πρέπει να έρθουν παίκτες. Δεν έχει σημασία πάντα το μπάτζετ. Δεν είναι πάντα το χρήμα. Δεν θέλω να μιλήσω για αποχωρήσεις. Πρώτα θα μιλήσω με τους παίκτες και μετά. Έχουν ακουστεί πολλά ονόματα αλλά δεν έχουμε καταλήξει. Έχουμε στα υπόψη μας κάποιους παίκτες”  

Για τον Γιάννη Σκοπελίτη αν έχει έρθει σε επαφή με την Ανόρθωση:

Χαμπουλλάς: "Αποφασίσαμε να πάρουμε αθλητικού διευθυντή. Έχουμε ήδη κοιτάξει κάποιες περιπτώσεις. Αναμένεται εντός του Ιουνίου να πάρουμε την απόφαση. Η θέση αυτή πρέπει να είναι θέση επαγγελματία. Είναι πολύ απαιτητική. Η όποια επιλογή γίνει θα πρέπει να είναι τέτοια που να μπορεί να παντρευτεί με τις ανάγκες της Ανόρθωσης οι οποίες είναι διαφορετική από άλλες ομάδες"  

Χαμπουλλάς πρόβλεψη για διαρκείας…

“Τα διαρκείας φέτος θεωρώ ότι θα αγγίζουν τις 4.000”

Για την προοπτική των ομίλων: 

Τιμούρ: “Δεν είναι εύκολες οι ομάδες. Μπορούμε όμως να παίξουμε με αυτές τις ομάδες. Θα προτιμούσα να παίξουμε στον 2ο προκριματικό” 

Για το αν θα γίνουν υπερβάσεις στο μπάτζετ: 

Πουλλαϊδης: “Θα γίνουν σωστές κινήσεις” 

Για το αν γίνονται σκέψεις για επενδυτές:

"Ναι γίνονται επαφές και με επενδυτές με παρουσία στην Κύπρο και άτομα του εξωτερικού"

Για τον Κβιλιτάια: 

Χαμπουλλάς: “Ανήκει στην Γάνδη. Η ομάδα του μας έχει ενημερώσει ότι ο στόχος της είναι να τον πουλήσει στα 2,5 εκ. Ευρώ. Τηλεφώνησα στον κύριο Πουλλαϊδη και μου είπε περίμενε, περιμένω… Τέτοιοι παίκτες έρχονται στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Έτσι έγινε και πέρυσι. Η πρόταση μας είναι να αλλάξουμε την τελευταία μέρα των μεταγραφών για να μην συμπίπτει με την περίοδο των μεγάλων πρωταθλημάτων” 

 

Στέλιος Αναστασίου