Όλες οι παθογένειες της «Κυρίας» σε ένα εικοσάλεπτο

Close
Όλες οι παθογένειες της «Κυρίας» σε ένα εικοσάλεπτο

Ένα εικοσάλεπτο ήταν αρκετό για τον Στεπίνσκι για να κάνει «θρύψαλά» την άμυνα της Ανόρθωσης και να ξεσκεπάσει όλες τις αδυναμίες και παθογένειες της ομάδας, οι οποίες επ’ ουδενί διορθώθηκαν. Αντιθέτως, παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζονται ακόμα πιο τρανταχτές.

Ο Άρης χωρίς να είναι τρομερά επικίνδυνος και να πιέσει ιδιαίτερα, κατάφερε σε τέσσερις φάσεις με τον ίδιο ποδοσφαιριστή να πετύχει τρία τέρματα. Ο Πολωνός φορ προειδοποίησε αρχικά με κεφαλιά αλλά δεν λήφθηκε πολύ σοβαρά υπόψιν. Στη δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε ήταν πιο ουσιαστικός και με ιδιαίτερη ευκολία έγραψε το 1-0 από πολύ κοντά. Το ίδιο έπραξε και στα άλλα δύο, με τον ίδιο να εκμεταλλεύεται την απίστευτη αδράνεια που παρατηρήθηκε στην άμυνα της Ανόρθωσης, με τον Αραγιούρι να έχει ευθύνη για το μαρκάρισμα στις δύο από τις τρείς περιπτώσεις.

Η επιλογή του Τιμούρ Κετσπάγια ξανά με Κορρέα για δεξί μπακ ενώ δεν του βγήκε τις προηγούμενες φορές, είχε το ίδιο αποτέλεσμα. Οι εξτρέμ της αντίπαλης ομάδας ανέβαιναν με σχετική ευκολία μέχρι το αντίπαλο τρίτο, δημιουργώντας επικίνδυνες φάσεις.

Μπορεί μεσοεπιθετικά να πραγματοποίησε κάποιες αλλαγές με τους Ντέλετιτς και Ουάρντα να αγωνίζονται στα άκρα της επίθεσης, αλλά η φαντασία απουσίαζε και πάλι, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος. Αν εξαιρέσεις κάποιες ατομικές προσπάθειες των δύο προαναφερθέντων, η Ανόρθωση στερούσε μεσοεπιθετικά, την ίδια στιγμή που ο Λάφερτι δεν έκανε καθόλου αισθητή την παρουσία του.

Ακόμα και με την είσοδο του Ρουσιά, η «Κυρία» δείχνει να έχει πρόβλημα στη θέση του φορ, καθώς ακόμη και όταν η μπάλα φτάνει εκεί, δεν μπορεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα από τον επιθετικό.

Δυστυχώς για την Ανόρθωση, οι παθογένειες που παρουσίασε με τον Εθνικό στο τελευταίο εικοσάλεπτο, για τις οποίες τονίσαμε ότι αν δεν διορθωθούν θα στοιχήσουν, εμφανίστηκαν όλες στο πρώτο εικοσάλεπτο και ο αντίπαλος είχε αυτή την φορά ένα εξαιρετικό φορ όπως ο Στεπίνσκι που τις αξιοποίησε στο έπακρον.

Ο προβληματισμός στον κόσμο της «Κυρίας» είναι μεγάλος για τους τρείς βαθμούς σε τρία παιχνίδια, αλλά πολύ περισσότερο για τον τρόπο με τον οποίο ήρθαν αυτές οι ήττες, καθώς η ομάδα αντί να παρουσιάζεται βελτιωμένη παιχνίδι με παιχνίδι, όπως θα ήταν αναμενόμενο, κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Ναι μεν η Ανόρθωση μετά το 3-2 έδειξε κάποια στοιχεία αντίδρασης και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, ωστόσο δεν φτάνει ένα καλό εικοσάλεπτο για να κάνει την διαφορά.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια το γνωρίζει και το δήλωσε και ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα πως ομάδα που έχει ως στόχο τον πρωταθλητισμό δεν μπορεί να πραγματοποιεί τέτοιες εμφανίσεις. Τα περιθώρια παιχνίδι με παιχνίδι στενεύουν και ο ίδιος με τους συνεργάτες του καλούνται να βρουν τις λύσεις όσο είναι ακόμα νωρίς. Σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθεί ο μεγάλος στόχος κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Σάββας Πηλακούτας

Bet on Alfa, o αγώνας αρχίζει εδώ

γδφγδφγδφγδφγδφγδγδγδφγφγδφγ