Πάμπης... "ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ": "Η πίεση της 6αδας μπορεί να περιμένει/Η Ανόρθωση κάπου ψάχνεται"

Close
Πάμπης... "ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ": "Η πίεση της 6αδας μπορεί να περιμένει/Η Ανόρθωση κάπου ψάχνεται"

Στη νέα καθημερινή αθλητική εκπομπή του DIGITAL "ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ", μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης (14/01) ο Πάμπης Ανδρέου. Ο παλαίμαχος άσος μίλησε στον Πάνο Λάρκο για το Βαρωσιώτικο ντέρμπι ανάμεσα σε Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα, δύο ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε...

Parimatch - Στις 19 Ιανουαρίου θα παίζεις σε άλλο επίπεδο. Είσαι έτοιμος

Το αρχικό του σχόλιο: Η ομάδα μου τον τελευταίο καιρό έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και πίστη, γι' αυτό παίρνει τα τρίποντα και έχει ανέβει βαθμολογικά. Η Ανόρθωση κάπου ψάχνεται, να βρει σταθερότητα και ταυτότητα μέσα στο παιχνίδι.

Για το ότι η Νέα Σαλαμίνα ίσως να έχει την πίεση της 6αδας: Η πίεση της 6αδας μπορεί να περιμένει, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Εξαρτάται και από τι μέρα θα βρεθούν οι ομάδες. Πιστεύω το παιχνίδι είναι 50-50, αυτός που θα διαβάσει τακτικά και αγωνιστικά το παιχνίδι θα είναι πιο κοντά στη νίκη.

Για τον Σάββα Δαμιανού: Στα αρχικά στάδια με την έλευση του Σάββα αυτό που παίρναμε ήταν το βαθμολογικό κέρδος και όχι  την καλή εμφάνιση. Στο τελευταίο παιχνίδι με την Πάφο είδαμε μια μεστή εμφάνιση και ιδιαίτερα μετά το 20λεπτο ούτε κινδύνεψε η ομάδα, πέτυχε τα δύο γκολ και πιστεύω σιγά σιγά βοηθούν και τα νέα αποκτήματα. Ιδιαίτερα στο τελευταίο παιχνίδι ο Μουστιβάρ έδωσε μια καλή ισορροπία στον χώρο του κέντρου που είχαμε αρκετά προβλήματα. 

Για το κλειδί της αναμέτρησης: Η Ανόρθωση παίζει με τρεις πίσω, ζώνη στην άμυνα και μπακ - χαφ τους Καλτσά και Κορέια. Εκεί πρέπει να κλείσουν οι διάδρομοι για τη Νέα Σαλαμίνα αν θέλει να πάρει το αποτέλεσμα. Από την άλλη η Ανόρθωση με τον Κετσπάγια πάντα πετυχαίνει γρήγορο γκολ με τη Νέα Σαλαμίνα. Αυτό πρέπει να προσέξει η Νέα Σαλαμίνα, να μην δεχθεί γρήγορο γκολ και όσο περνά ο χρόνος το άγχος και η πίεση θα πηγαίνουν στην Ανόρθωση. Αλλά από την άλλη ακόμα και με τον Ερμή είδαμε την ομάδα να μην έχει σχεδόν τίποτα απόδοση και μόλις ισοφάρισε πιστεύαμε ότι θα πετύχει και δεύτερο τέρμα. Άρα υπάρχει πίεση μέσα στα αποδυτήρια.

Για το τι θυμάται περισσότερο απ' τα ντέρμπι με την Ανόρθωση: Την περίοδο 1994-95 που αποκλειστήκαμε από τον Άγιο Θεράποντα, ομάδα Δ' Κατηγορίας, ήταν Τετάρτη και το Σάββατο παίζαμε με την Ανόρθωση. Ανταποκριθήκαμε στο παιχνίδι γιατί χάσαμε από μια υποδεέστερη ομάδα στο Κύπελλο και κερδίσαμε με 3-0 την Ανόρθωση.