Μετά τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος αναφέρθηκε στο γήπεδο της Παρτίζαν, στο οποίο γίνονται κανονικά παιχνίδια για ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συνέχεια είχαμε και με τον Δημήτρη Χριστοφή, ο οποίος μίλησε τόσο για τον αγωνιστικό χώρο όσο και για τα αποδυτήρια.
Η αλήθεια είναι ότι το γήπεδο της Παρτίζαν δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Ακόμα και ο χώρος των δημοσιογραφικών, δεν έμοιαζε ομάδας με το μπάτζετ της Παρτίζαν, καθώς δεν υπήρχε καν αρκετός χώρος για να τοποθετηθεί ολόκληρο το laptop. Για να μπορέσει επίσης ένας δημοσιογράφος να επισκεφτεί την τουαλέτα, έπρεπε να διασχίσει την κερκίδα της γηπεδούχου ομάδας, προσέχοντας την ίδια στιγμή μην χάσει τον βηματισμό του, σε τσιμέντα μέσα από τα οποία εξείχαν σίδερα.
Την ίδια απορία λοιπόν με τον Τιμούρ Κετσπάγια και τον Δημήτρη Χριστοφή είχαμε και ως δημοσιογράφοι κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας στην Σερβία, με τον πρόεδρο της «Κυρίας», κ. Ευγένιο Χαμπουλλά να μας εξηγεί κάποιους από τους λόγους.
Μερικοί από τους λόγους λοιπόν που το «Αντώνης Παπαδόπουλος» δεν μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες ευρωπαϊκών ομίλων είναι και η χωρητικότητα των δημοσιογραφικών, η οποία δεν είναι επαρκής. Η ΟΥΕΦΑ δεν ενδιαφέρεται τόσο για την κατάσταση των δημοσιογραφικών και την φιλοξενία από την γηπεδούχο ομάδα (αν κρίνουμε από το γήπεδο της Παρτίζαν και το τι συναντήσαμε), αλλά περισσότερο την νοιάζει να υπάρχουν αρκετές θέσεις, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από ένα συγκεκριμένο αριθμό δημοσιογράφων.
Από εκεί και πέρα, είναι γνωστό και το θέμα του πάργκινγκ (που δεν επαρκεί σε σχέση με το τι ζητά η ΟΥΕΦΑ) αλλά και των ειδικών χώρων που χρειάζεται να υπάρχουν εντός του γηπέδου, είτε ως χώροι εργασίας των ανθρώπων της ΟΥΕΦΑ, είτε ακόμα και ως αποθηκευτικοί χώροι στους οποίους μπορεί να φυλαχτεί ο εξοπλισμός των ανθρώπων που θα δουλεύουν για τον αγώνα.
Οπότε δεν έχει να κάνει ακριβώς με την ποιότητα του γηπέδου, αλλά περισσότερο με την χωρητικότητα και τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους που χρειάζεται να έχει μια ομάδα. Οπότε με αυτή την λογική γίνονται κανονικά αγώνες στο «Παρτιζάνα» ενώ δεν μπορούν την ίδια στιγμή να πραγματοποιηθούν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Σάββας Πηλακούτας