Η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου ανακοίνωσε τις κορυφαίες πεντάδες αθλητών και αθλητριών και τις κορυφαίες τριάδες ομάδων ανδρών και γυναικών του 2021 (Εδώ αναλυτικά) και στη γιορτή των Αρίστων τον Μάρτιο, θα ανακοινωθεί η τελική κατάταξη.
Για την κορυφαία ομάδα ανδρών, υποψήφιες η ποδοσφαιρική Ανόρθωση, η ποδοσφαιρική Ομόνοια και η ομάδα χειροσφαίρισης της Κυρίας.
Η σχετική αναφορά της ΕΑΚ:
Την πρωτιά στην κατηγορία της καλύτερης ανδρικής ομάδας για το 2021 διεκδικούν οι (με αλφαβητική σειρά):
-Ανόρθωση (ποδόσφαιρο)
-Ανόρθωση (χάντμπολ)
-Ομόνοια (ποδόσφαιρο)
• Η Ανόρθωση (ποδόσφαιρο) κατέκτησε το Κύπελλο Κύπρου της σεζόν 2020-21, επικρατώντας του Ολυμπιακού στον τελικό με 2-1. Προκρίθηκε στους ομίλους του UEFA Europa Conference League, όπου πήρε την 3η θέση στον 2ο όμιλο με 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες.
• Η Sabbianco Ανόρθωση (χάντμπολ) κατέκτησε το νταμπλ της σεζόν 2020-21 και προκρίθηκε στους «4» του EHF European Cup (3η τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση), όπου αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη σουηδική Ystads με μία νίκη (26-24) και μία ήττα (22-26). Η ομάδα χάντμπολ της Ανόρθωσης είχε ψηφιστεί στην κορυφαία τριάδα και του 2020 λόγω της ίδιας ευρωπαϊκής παρουσίας, όμως πέρσι είχε ληφθεί υπόψη η πορεία μέχρι τους «16» του ευρωπαϊκού κυπέλλου, περίοδο κατά την οποία είχε διεξαχθεί η περσινή ψηφοφορία.
• Η Ομόνοια (ποδόσφαιρο) κατέκτησε το πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21 με 23 νίκες και 10 ισοπαλίες σε 36 αγώνες και προκρίθηκε στους ομίλους του UEFA Europa Conference League, όπου πήρε την 3η θέση στον 8ο όμιλο με 4 ισοπαλίες και 2 ήττες.