ΜΠΕΣΑΤ: "Δεν είχα κίνητρα, δεν το διασκέδαζα"

Close
ΜΠΕΣΑΤ: "Δεν είχα κίνητρα, δεν το διασκέδαζα"

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της Γαλλικής Ναντ, fcnantes.com, ο Βίνσεντ Μπεσάτ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Κύπρο, σε Ανόρθωση και Απόλλωνα.

Τα κυριότερα όσων ανέφερε:

Για την μεταγραφή του στην Ανόρθωση: "Όταν το συμβόλαιο μου ολοκληρώθηκε με την Caen, παρά το ότι είχα επαφές με ομάδες απ’ την Α' και την Β' της Γαλλίας επέλεξα να πάω στο εξωτερικό. Ήμουν 32 ετών και ήταν ευκαιρία να ζήσω κάτι διαφορετικό. Στο παρελθόν στην Κύπρο υπήρχαν υποψίες για στημένα παιχνίδια, με τους διαιτητές να έχουν εμπλοκή. Στην συνέχεια μπήκαν μέχρι και βόμβες κάτω από αυτοκίνητα διαιτητών. Για να σταματήσουν όλα αυτά η κυβέρνηση πήρε δραστικά μέτρα και οι οπαδοί δεν συμφώνησαν καθόλου με αυτά με αποτέλεσμα τα στάδια είναι σχεδόν άδεια. Όμως παραμένει ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα και ήταν μια εξαιρετική εμπειρία".

Για την παρουσία του στον Απόλλωνα: "Είχα μεγάλο πρόβλημα με την ομάδα, ήμουν πολύ άτυχος. Θα μπορούσα να πάω στον Απόλλωνα απ’ το 2018 όμως επέλεξα την Ανόρθωση καθαρά για το οικονομικό όμως τον Μάρτιο του 2019 βρήκαμε τη χρυσή τομή με τον Απόλλωνα και υπέγραψα εκεί. Στην πορεία η ομάδα κατέληξε με 16 ξένους- κοινοτικούς άνω των 23 ετών και συνολικά η ομάδα είχε το δικαίωμα για 15. Ο προπονητής μας είχε απολυθεί μετά τους αγώνες με την PSV και με βάση τον μισθό και την ηλικία μου, η ομάδα επέλεξε να με αφήσει εκτός λίστας του πρωταθλήματος και μου πρόσφεραν τη δυνατότητα να μείνω στην ομάδα μόνο για τις προπονήσεις είτε να με δώσουν δανεικό. Απέρριψα τη δεύτερη προσφορά. Έμεινα στην ομάδα μόνο στις προπονήσεις και ο νέος προπονητής μιλούσε γαλλικά. Μου είχε πει μάλιστα πως όταν βρει την ευκαιρία θα με έβαζε πίσω στη λίστα του πρωταθλήματος. Όμως μετά από ένα μήνα τον έδιωξαν. Ο προηγούμενος προπονητής επέστρεψε και έπρεπε να περιμένουμε τον Γενάρη για να μπορέσω να μπω στον κατάλογο για το πρωτάθλημα. Είχα υπογράψει για δύο χρόνια, όμως είχα αποφασίσει πως στο τέλος της χρονιάς θα σταματούσα το ποδόσφαιρο καθώς δεν είχα κίνητρα και δεν το διασκέδαζα. 

Το Δεκέμβρη είχα συζήτηση με τον προπονητή και μου είπε ότι δεν θα με έβαζε στον κατάλογο του πρωταθλήματος. Είχα επαφές με ομάδα της Β' Γαλλίας, με την 5η ομάδα τότε στην Ελλάδα και με μια άλλη στην Κύπρο, όμως δεν προχώρησε. Στις 30 Ιανουαρίου ήθελαν να σπάσουμε το συμβόλαιο και να μείνω χωρίς ομάδα, όμως δεν μπορούσα να πω ναι γιατί θα ήταν αδύνατο να βρω ομάδα σε μια μέρα. Λίγες εβδομάδες αργότερα καταλήξαμε σε μια συμφωνία και το συμβόλαιο με τον Απόλλωνα λύθηκε".