Ανδρέας Σταυρινίδης Σιαντρής

Ανδρέας Σταυρινίδης Σιαντρής

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση του ΑΠΟΕΛ, η ιστοσελίδα Kerkida.net, σε συνεργασία με τη Stoiximan, θα φιλοξενεί καθημερινά, μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2026, όταν ο ΑΠΟΕΛ θα συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής, ξεχωριστές ιστορίες και μικρά αφιερώματα για τον Σύλλογο της Λευκωσίας.

Ο αθλητικός συντάκτης Γιώργος Παττίχης, ο οποίος αρθρογραφεί για τον ΑΠΟΕΛ από το 1990, μας ταξιδεύει καθημερινά στον χρόνο, ανασύροντας πρόσωπα, γεγονότα, επιτυχίες και μοναδικές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία του Συλλόγου.

Ανδρέας Σταυρινίδης Σιαντρής

Ο Ανδρέας Σταυρινίδης, γνωστός ως Σιαντρής, εντάχθηκε στον ΑΠΟΕΛ σε ηλικία δεκαέξι χρονών το 1945.  Ακόμα ένας από τους σπουδαίους παίκτες που ο Γιόζεφ Κιούντσλερ εντόπισε και εξέλιξε.

Έκανε μεγάλη καριέρα στον ΑΠΟΕΛ και συνέβαλε σημαντικά στην κατάκτηση τεσσάρων πρωταθλημάτων (1947, 1948, 1949, 1952) και δύο κυπέλλων (1947, 1951).

Αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή (από αριστερά), ήταν πολύ γρήγορος με εξαιρετική για την εποχή του τεχνική κατάρτιση. Βοηθούσε πολύ επιθετικά και συχνά σκόραρε. Μάλιστα την περίοδο 1949 αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 19 τέρματα.  

Στο πρώτο φιλικό ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης και να αποθεώθηκε από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ.

Ήταν για πολλά χρόνια αρχηγός του Θρύλου και το 2016 τιμήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ ως ένας από τους δέκα εμβληματικούς αρχηγούς στην ιστορία της ποδοσφαιρικής του ομάδας.