ΑΠΟΕΛ – Προπονητής: Εξ ορισμού επιτυχία δεν υπάρχει, μπορεί όμως να "μεγιστοποιήσει" τις πιθανότητες της

ΑΠΟΕΛ – Προπονητής: Εξ ορισμού επιτυχία δεν υπάρχει, μπορεί όμως να "μεγιστοποιήσει" τις πιθανότητες της

Στην αναζήτηση νέου προπονητή βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Σωφρόνη Αυγουστή.

Πλέον η Διοίκηση του ΑΠΟΕΛ αξιολογεί δεκάδες ονόματα, κάποια απορρίπτονται, κάποια «προκρίνονται» έτσι ώστε να καταρτιστεί η τελική λίστα όπου θα γίνει η επιλογή του «εκλεκτού».

Υπάρχει ένα δεδομένο στην συγκεκριμένη διαδικασία. Κανένας προπονητής δεν έχει «συνταγή» επιτυχίας, κανένας προπονητής δεν θα εγγυηθεί την κατάκτηση του τίτλου.

Ποια είναι τα κριτήρια για να επιλεχθεί η τελική λίστα; Να γνωρίζει από πρωταθλητισμό; Να είναι έμπειρος; Να είναι φιλόδοξος και διψασμένος; Το κυριότερο κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι ο προπονητής που θα έρθει στον Naga Pay Αρχάγγελο να ακολουθεί την εξέλιξη του ποδοσφαίρου.

Οι ιδέες μέσα από τις συνεντεύξεις που θα παρθούν να είναι ξεκάθαρες, η αντίληψη για το πως είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο να «ταιριάζει» με το προφίλ της ομάδας που θα αναλάβει.

Για παράδειγμα ο ΑΠΟΕΛ είναι ομάδα που οφείλει να έχει την κατοχή, οφείλει να είναι κυρίαρχο στις 4 γραμμές του γηπέδου. Δεν είναι τυχαίο που ο ΑΠΟΕΛίστας σε διάφορες συζητήσεις για το ποιοι είναι οι κορυφαίοι προπονητές επιλέγουν τους Γιοβάνοβιτς, Κρίστιανσεν και Δώνη.

Ένα αδιαπραγμάτευτο κριτήριο για να επιλεγεί ο νέος κόουτς είναι να ξέρει σε ποιαν ομάδα έρχεται να εργαστεί. Να είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος, διαβασμένος για την ιστορία του κλαμπ. Υπήρχαν προπονητές που στο παρελθόν δεν είχαν… καταλάβει σε ποιαν ομάδα βρίσκονται και το «πλήρωσαν» στην συνέχεια.

Από την στιγμή που ο ΑΠΟΕΛ επέλεξε να χωρίσει με τον Σωφρόνη Αυγουστή πλέον μπαίνει σε μια… άχαρη διαδικασία η οποία δεν ευχαριστεί κανέναν. Πλέον απαιτείται η καλύτερη δυνατή αξιολόγηση όπου μέσα από αυτή θα ελαχιστοποιήσεις το ρίσκο αποτυχίας.

Αντώνης Κωνσταντινίδης

sd