Ο απόηχος των δηλώσεων του Σα Πίντο παραμένει έντονος ακόμα και 48 ώρες μετά την ήττα από την Ομόνοια.
Στην προηγούμενη ήττα από τον Άρη, ο Πορτογάλος θυμίζουμε ότι είχε αναλάβει δημόσια την ευθύνη για την εμφάνιση της ομάδας του. Στο «αιώνιο» επέλεξε μια άλλη προσέγγιση όμως πολλές από τις αναφορές του έχουν δημιουργήσει εντυπώσεις και ερωτηματικά.
Ξεκινώντας από την τοποθέτηση του για τον Κβιλιτάια όπου ήταν απόλυτος αναφέροντας ότι η απουσία του επηρέασε την ομάδα στο «μηδέν». Άκομψη δήλωση που όπως και αν την εννοούσε, άρχισε ήδη να συζητείται.
Ακόμα ένα σημείο ήταν ότι μόνο μια ομάδα προσπάθησε και μια ομάδα ήθελε να νικήσει.
Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ αυτή η δήλωση έρχεται να αναιρέσει προηγούμενες εμφανίσεις του ΑΠΟΕΛ, παρόμοιας φύσης όταν η ομάδα έπαιρνε το προβάδισμα και επέλεγε στη συνέχεια, τακτική διαχείρισης του αποτελέσματος.
Γενικότερα ήταν η πρώτη φορά που οι δηλώσεις του Σα Πίντο δεν αντικατοπτρίζουν την γενικότερη αντίληψη της κοινής γνώμης.
