Κατά την διάρκεια της παραμονής του Σα Πίντο στην κερκίδα λόγω της 4μηνης τιμωρίας του, κυκλοφορούσε κυρίως ως μορφή αστείου ότι θα ήταν καλύτερα ο Πορτογάλος να μείνει στα…θεωρεία παρά να κατέβει ξανά στον πάγκο.

- «Παιχνίδι είναι, θέλει όρια»
- «Απαγορεύεται η συμμετοχή από ανήλικα πρόσωπα κάτω των 18 ετών».
- www.safergambling.gov.cy
- «Η Meridian κατέχει άδεια Κλάσης A και Β από την ΕΑΣ με αριθμούς άδειας A013 και B009»
Και ο λόγος ήταν ότι ο Σα Πίντο κατά την διάρκεια της παρουσίας του και μέχρι την τιμωρία του, είχε παρουσιάσει ένα νευρικό πρόσωπο με πολλές αντιδράσεις που επέφεραν κίτρινες ή κόκκινες κάρτες.
Η απουσία του από τον πάγκο συνοδεύτηκε από ένα μεγάλο και καλό διάστημα σε σχέση με την απόδοση της ομάδας και κυρίως τα αποτελέσματα.
Από την μέρα που επέστρεψε (στον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΛ) ο Πορτογάλος δεν δέχθηκε ούτε και μια κάρτα.
Ταυτόχρονα όμως η απόδοση της ομάδας του ΑΠΟΕΛ πάει από το κακό στο χειρότερο. Συνολικός απολογισμός σε αυτά τα 9 παιχνίδια; 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.
Επίδοση σαφώς προβληματική για μια ομάδα που προηγείται ακόμα στην βαθμολογία.

