Σε μια ομάδα οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής έχει μια καλή ηλικία και προοπτική αποτελεί πάντα ένα ισχυρό περιουσιακό στοιχείο. Και στον ΑΠΟΕΛ υπάρχουν τέτοιοι ποδοσφαιριστές που οι γαλαζοκίτρινοι οφείλουν να διαφυλάξουν. Κοιτάζοντας κάποιος το ρόστερ της πρωτοπόρου του πρωταθλήματος θα διακρίνει δυο βασικές κατηγορίες.
Υπάρχουν καταρχάς ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι όμως λόγω της ηλικίας τους δεν μπορούν να αποτελέσουν ούτε προοπτική για να κτίσεις πάνω σε μακροπρόθεσμο πλάνο ή κεφάλαιο εισροής χρημάτων.

Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι Κρέσπο, Μπέλετς, Φετφατζίδης, Πέτροβιτς, Γουίλσον, Βιγιαφάνεζ, Σούσιτς, Τσεπάκε, Κοσταντίνοφ, Ντονγκαλά και Εφραίμ. Όλοι πάνω από 32 ετών. Σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, καταλύτες στην μέχρι τώρα πορεία όμως δύσκολα μπορούν να πάρουν την ιδιότητα των περιουσιακών στοιχείων.
Το επόμενο σύνολο ποδοσφαιριστών είναι αυτοί που αποκαλούνται «assets» και που το ΑΠΟΕΛ όχι μόνο αξίζει αλλά επιβάλλεται να εξασφαλίσει την ασφάλιση της παρουσίας τους ή την ενδεχόμενη πώληση τους σε κάποια στιγμή. Ενδεχομένως και στο άμεσο μέλλον.

Μεγαλύτερο σε αξία περιουσιακό στοιχείο είναι ο Κβιλιταία. Μόλις πριν λίγους μήνες υπήρχε πρόταση αγοράς του από ομάδα της Ασίας όμως η πράξη δεν έγινε. Απομένει ένα μετεγγραφικό παράθυρο για ευκαιρία πώλησης ή ανανέωσης συμβολαίου. Γιατί αν δεν γίνει το ένα από τα δυο τότε οι γαλαζοκίτρινοι θα χάσουν ότι όφελος μπορεί να αποκομίσουν από τον γεωργιανό επιθετικό.
Επόμενος στην σχετική λίστα είναι ο Σαρφό. Ο Γκανέζος είναι σε καλή ηλικία και δεσμεύεται με συμβόλαιο. Από αυτή την παράμετρο θα μπορούσε η διοίκηση να είναι πιο άνετη σε σχέση με οποίο σενάριο τεθεί ενώπιον της.
Τρίτος της παρέας είναι ο Ντάλσιο. Στα 27 του χρόνια κάνει ίσως την πιο μεστή διετία της καριέρας του. Στο «pick» του όπως συνηθίζεται να λένε. Όμως ο ποδοσφαιριστής από την Γουινέα Μπισάου επιβάλλεται να επεκτείνει την συνεργασία του που λήγει το καλοκαίρι αν θα θέλει το ΑΠΟΕΛ να κεφαλαιοποιήσει την παρουσία του και τις καλές του εμφανίσεις.
Άλλος ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη αξία είναι ο Ντβάλι. Ο Γεωργιανός διεθνής σε πολύ καλή ηλικία και με συμβόλαιο να τον δεσμεύει αποτελεί επίσης ένα ισχυρό κεφάλαιο. Και στην αγορά ποδοσφαιριστές με το ύψος και τις δυνατότητες του είναι περιζήτητοι.
Ακόμα ένα «κεφάλαιο» είναι ο Τάσος Δώνης. Το ΑΠΟΕΛ τον έκανε δικό του το καλοκαίρι γνωρίζοντας ότι στα καλά του είναι παίκτης της διαφοράς. Και αν η χρόνια πάει καλά για τον ελλαδίτη δεν αποκλείεται να ακουστούν μετεγγραφικές σειρήνες.
Τελευταίο «κεφάλαιο» σε σχέση με τους ποδοσφαιριστές της λίστας Α΄ είναι ο Μαρκίνιος. Στα 26 του χρόνια, δεσμευμένος με συμβόλαιο και με ικανότητα στο σκοράρισμα είναι η επιτομή της βάσης του ρόστερ ή της προοπτικής να βγάλεις λεφτά. Διαλέγεις και παίρνεις…