Καμία άλλη έδρα, κανένα άλλο γήπεδο στην Κύπρο δεν έχει τόσο αρνητικό πρόσημο για το ΑΠΟΕΛ όσο το «ΑΕΚ Αρένα».
Από τον καιρό που η ομάδα της Λάρνακας εγκαταστάθηκε εκεί οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν δυσκολευτεί να πάρουν αποτέλεσμα όσες φορές και αν αγωνίστηκαν.
Οι αριθμοί υποδεικνύουν και του λόγου το αληθές. Σε 12 αναμετρήσεις, η ΑΕΚ μετρά 7 νίκες. 3 αγώνες έληξαν ισόπαλοι και ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να φύγει με το τρίποντο σε δυο μόνο παιχνίδια. Ποσοστό νίκης δηλαδή στο 16,6%.
Τέτοιο ποσοστό δεν υπάρχει για τον ΑΠΟΕΛ σε κανένα άλλο γήπεδο της Κύπρου.
Κάθε αγώνας καθορίζεται από την απόδοση των δυο ομάδων και όχι από την προϊστορία. Και αυτός της Κυριακής θα είναι μια νέα ευκαιρία για την ομάδα του Σα Πιντο να βελτιώσει το χειρότερο ποσοστό που διατηρεί ο ΑΠΟΕΛ σε εκτός έδρας αναμετρήσεις.