Τις περισσότερες φορές όταν χρησιμοποιούμε την λέξη «περιττό», έχει αρνητική εφαρμογή.
Περιγράφουμε κάτι αχρείαστο, κάτι που δεν υπήρχε λόγος να γίνει και σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο, η περιττή ενέργεια συνήθως καθυστερεί την δράση ενός ποδοσφαιριστή.
Στο… αιώνιο ντέρμπι ανάμεσα σε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ, ο Ντάλσιο με μια… περιττή ενέργεια χρίστηκε σκόρερ και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του!
Στο 58’ πήρε την κάθετη πάσα απ’ τον Μακέντα, μπήκε στην περιοχή από δεξιά, συνέκλινε προς τα μέσα και την έφερε στο αριστερό, ήταν έτοιμος να πλασάρει αλλά είδε τον Μίλετιτς που έπεσε για τάκλιν. Αν πλάσαρε σε πρώτο χρόνο, υπήρχαν πολλές πιθανότητες η μπάλα να κοντράρει στον αμυντικό της Ομόνοιας.
Η περιττή ενέργεια που προαναφέραμε, ήταν ένα… έξτρα τσίμπημα της μπάλας, προωθώντας την ακόμα λίγα εκατοστά πιο μπροστά και αριστερά, έτσι ώστε να μην την προλάβει το απλωμένο πόδι του Μίλετιτς!
Το πλασέ ήταν άψογο και η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα!