To on και off του Lasha Dvali

To on και off του Lasha Dvali

Η περίπτωση του Γεωργιανού κεντρικού αμυντικού είναι αρκετά ενδιαφέρουσα αν κοιτάξει κάποιος το ιστορικό του.

Ξεκίνησε από μια άγνωστη ομάδα στην χώρα του για να ανιχνευθεί από τους Άγγλους σκάουτερ και να πάει στην Μεγάλη Βρετανία για την Reading. Εκεί όπως οι πλείστοι μη ευρωπαίοι αντιμετώπισε το πρόβλημα άδειας εργασίας και άρχισε το γυρολόγημα μέχρι να βρει τον προορισμό για την σταθερότητα της καριέρας του στην Φερεντσβάρος. Και μάλιστα σε μια καλή εποχή για την ουγγρική ομάδα όπου σάρωνε τους τίτλους.

Όμως η αγωνιστική περίοδος 21-22 θα τον έφερνε αρκετά πίσω. Γιατί εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα τραυματισμών και η ομάδα χάνοντας την εμπιστοσύνη της, θα τον άφηνε να φύγει ως ελεύθερος τον Μάιο του 2022.

Το ΑΠΟΕΛ είδε την ευκαιρία και τον επέλεξε. Υπήρχε ανησυχία για τα θέματα τραυματισμών όμως ο Γεωργιανός έκανε μια γεμάτη χρονιά με 29 αγώνες και εμφάνισε την ποιότητα του. Το ίδιο έπραξε και στην αρχή της φετινής χρονιάς. Με 13 συνεχόμενους αγώνες η ενδεκάδα ξεκινά από αυτό και δείχνει ο πιο απαραίτητος παίκτης.

Μέχρι τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τον Οθέλλο στις 07/10. Μυικό πρόβλημα η διάγνωση και έκτοτε ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός παραμένει εκτός. Και όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί ακόμα λίγο χρόνο για να επιστρέψει. 

Γιώργος Γεωργίου