"Υπό τις περιστάσεις είναι ένας χρυσός πόντος/Η ήττα πρέπει να φύγει από το μυαλό μας"

Close
"Υπό τις περιστάσεις είναι ένας χρυσός πόντος/Η ήττα πρέπει να φύγει από το μυαλό μας"

Στην διάσκεψη Τύπου του ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Σάββας Πουρσαϊτίδης ανέφερε...

"Δεν έχω να πω πολλά για το παιχνίδι. Αυτό που έχω να πω είναι ότι απ' την στιγμή που μείναμε με δέκα παίκτες και μετά, είδα πάρα πολύ πάθος και αλληλοκαλύψεις απ' τα παιδιά, μια μεγάλη προσπάθεια ενάντια σε μια καλή ομάδα. Και ξέρουμε σε τέτοιο επίπεδο ένας παίκτης διαφορά είναι πολύ σημαντικό.

Προσπαθήσαμε να αφήσουμε τον αντίπαλο μακριά απ' την περιοχή μας, ο αντίπαλος μας έβαλε πίεση με σέντρες, ανταποκριθήκαμε καλά σχεδόν μέχρι να δεχθούμε το γκολ. Εκεί σε μια φάση η εξυπνάδα του Τρισκόφσκι, η ολιγωρία εκεί πίσω, μείναμε πίσω στο σκορ. Μπορώ να πω, τόσες πολλές σέντρες, μπορεί να ήταν και φυσιολογικό. Παρ' όλα αυτά καταφέραμε και ισοφαρίσαμε το παιχνίδι και να πάρουμε έναν  πόντο που δεν μας αφήνει ικανοποιημένους παίζοντας στην έδρα μας αλλά υπό τις περιστάσεις, είναι ένας χρυσός πόντος.

Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, να συνεχίσουμε, έχουμε πάρα πολλά προβλήματα από κάρτες, τραυματισμούς, ανέτοιμους παίκτες, παίκτες που πέρασαν κορωνοϊό. Πρέπει να διαχειριστούμε τα πάντα. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Θα κρατήσω το πάθος των ποδοσφαιριστών για να μην δεχθούν την ήττα. Πλέον η ήττα πρέπει να φύγει από το μυαλό μας, αλλά έχουμε πάρα πολλή δουλειά για να το καταφέρουμε αυτό. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί όταν μείναμε με δέκα κάναμε υπερπροσπάθεια, όλα τα παιδιά. Συνεχίζουμε'.

Για τους Γκάρνερ και Μπερν: "Αυτά τα παιδιά κάνανε κάποιες αναλύσεις, κάποια τεστ, κάποια εργομετρικά για να δούμε σε τι κατάσταση είναι. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι αρκετά πίσω απ' τους συμπαίκτες τους. Προσπαθούμε να τους φρεσκάρουμε, να κερδίσουμε χρόνο και να μπούνε σιγα σιγά, γρήγορα στην ομάδα θα έλεγα γιατί τους έχουμε ανάγκη όλους".

Για το αν έχει πάρει τις αποφάσεις του στο κομμάτι των μεταγραφών: "Τις έχω πάρει, δεν είμαι σε σκέψεις. Είμαστε κοντά σε ένα ποδοσφαιριστή αλλά μέχρι να υπογράψει, είσαι μακριά. Ευελπιστώ τις επόμενες ημέρες να έχουμε απαντήσεις. Δεν εξαρτώνται πολλά πράγματα από εμάς, εξαρτώνται και από τις απαντήσεις των ποδοσφαιριστών και των μάνατζερ τους".

Για το αν μπορεί να πει τις θέσεις που εξετάζει ενίσχυση: "Όχι δεν μπορώ να πω τίποτα". 

Για το ότι η ομάδα βγάζει κούραση και αν αυτό οφείλεται στο θέμα κορωνοϊού που την ταλαιπώρησε: "Οφείλεται 100% στο θέμα κορωνοϊού γιατί οι ποδοσφαιριστές όσο καλά και να είχαν δουλέψει στο παρελθόν, απ' την στιγμή που έμειναν τρεις εβδομάδες εκτός προπονήσεων, όλα έχουν χαθεί. Χρειαζόμαστε 7-8 εβδομάδες όταν μένουν ένα μήνα το καλοκαίρι για να προετοιμαστούμε για τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Σκεφτείτε τώρα ότι έμειναν τρεις εβδομάδες. Αυτά τα παιδιά είναι πολύ ταλαιπωρημένα, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν χάσει 3 και 4 κιλά. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε τους ποδοσφαιριστές επειδή έχουμε κάθε 3-4 μέρες παιχνίδι, για να τους έχουμε φρέσκους χωρίς να  τους πιέζουμε για να ανταπεξέλθουν στα παιχνίδια χωρίς τραυματισμούς. Άρα σίγουρα οφείλεται στον κορωνοϊό. Δεν είμαι άνθρωπος των δικαιολογιών αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα". 

Δείτε σε βίντεο ολοκληρωμένη την διάσκεψη...

Bet on Alfa, o αγώνας αρχίζει εδώ

dfhfdhhfd

Σταύρος Παπαδημητρίου