Μερκής για ΑΠΟΕΛ/"Η απειθαρχία και ο… αγνώριστος"

Μερκής για ΑΠΟΕΛ/"Η απειθαρχία και ο… αγνώριστος"

Σχολιάζοντας το ματς του ΑΠΟΕΛ με τον Εθνικό Άχνας, ο Γιώργος Μερκής, μιλώντας στην εκπομπή SUPER MONDAY με τους Θωμά Φραντζή και Στέλιο Αναστασίου, έκανε λόγο για έλλειψη πειθαρχίας από τις εμφανίσεις των περσινών πρωταθλητών στην τρέχουσα σεζόν. Μίλησε και για τον Ντβάλι που δεν…πατάει καλά.

enter " "

Για την αναφορά ως προς την έλλειψη σοβαρότητας…

"Αυτό είναι θέμα του προπονητή για μένα, του εκάστοτε προπονητή. Έχω παρακολουθήσει το ΑΠΟΕΛ σε όλους τους αγώνες και εντός και εκτός Κύπρου... Το ΑΠΟΕΛ δεν έχει καθόλου πειθαρχία μέσα στο γήπεδο. Αρκετοί ποδοσφαιριστές κάνουν ό,τι θέλουν, προσπαθούν να κάνουν ντρίμπλες και διάφορα πράγματα που δεν μπορούν και δεν τους βγαίνουν".

"Το πιο απλό παράδειγμα είναι στο 1ο γκολ του Εθνικού, ενώ ο Σατσιάς ήταν τραυματίας κάτω στο τερέν,  εκτέλεσαν γρήγορα το φάουλ, πούλησαν την μπάλα και ο Εθνικός σκόραρε στην αντεπίθεση... Αυτό είναι το πιο απλό παράδειγμα. Δεν έχουν καθαρό μυαλό, πειθαρχία, δεν σκέφτονται σωστά, είναι επιπόλαιοι. Αυτό είναι θέμα του προπονητή, όταν βάζεις έναν ποδοσφαιριστή και δεν κάνει αυτά που του λες και καταντά εκνευριστικός για την κερκίδα ή για σένα ως προπονητής και τον αφήνεις μέσα και δεν τον κάνεις αλλαγή ή τον βάζεις να ξαναπαίξει το επόμενο παιχνίδι...¨.

"Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να δείξεις την πειθαρχία σου ως προπονητής. Όταν αφήνεις αυτά τα πράγματα και εξελίσσονται πλέον... ένα σάπιο μήλο μπορεί να κάνει και τα άλλα να σαπίσουν. Θεωρώ ότι θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για το ΑΠΟΕΛ αν συνεχιστεί αυτή απειθαρχία μέσα στο γήπεδο".

"Όσοι είδαμε τον αγώνα, είδαμε πάρα πολλά λάθη. Είδαμε στο πρώτο γκολ ότι μέχρι και ο Μπέλετς δεν χρειαζόταν να βγει... Ο καθένας με λίγα λόγια έκανε ό,τι ήθελε".

"Άλλαξε λίγο η εικόνα προς το καλύτερο στο β΄ ημίχρονο όταν έβγαλε τον Ντβάλι που ήταν κάκιστος σε ακόμα έναν αγώνα. Δεν ξέρω αν είναι τόσο κουρασμένος ή αν επιθυμεί να φύγει. Πραγματικά είναι αγνώριστος φέτος. Μου φαίνεται ότι δεν μπορεί να τρέξει, δεν μπορεί να μαρκάρει. Είδαμε και στο 2ο γκολ να προσπαθεί να διώξει τη μπάλα και να κάνει ένα τσαφ... και να δέχεται γκολ το ΑΠΟΕΛ. Το έβγαλε και έβαλε τον Πέτροβιτς και το ΑΠΟΕΛ άρχισε ν' ανεβάζει ρυθμούς, όμως, πάλι το ΑΠΟΕΛ από ένα λάθος, παιδαριώδη λάθη πέντε παίκτες του ΑΠΟΕΛ ενάντια σε δύο του Εθνικού Άχνας που έκαναν το 3-1 και εκεί ήταν το τέλος".

Δείτε το βίντεο της εκπομπής SUPER MONDAY

enter " "