Ο ΑΠΟΕΛ αναχωρεί σήμερα με 29 ποδοσφαιριστές για το Pravets της Βουλγαρίας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
Έχοντας ως βοηθό προπονητή τον Νούνο Μοράις που εδώ και δύο χρόνια ήταν προπονητής των Κ17 του ΑΠΟΕΛ, ο Σα Πίντο είχε την απαραίτητη βοήθεια έτσι ώστε να επιλέξει τους νεαρούς που θα ανεβάσει στην πρώτη ομάδα και θα πάρουν μέρος στην προετοιμασία.
Ανάμεσα τους είναι και δύο ταλέντα που δεν ξαναζήσει τέτοια εμπειρία. Ο λόγος για τους Παναγιώτη Καττιρτζίη και Ιωάννη Κουπεπίδη. Ένας συμπαίκτης τους ο νεαρός Τζιαμάς πάει για προετοιμασία στη Βουλγαρία για δεύτερη φορά αφού πήγε και πέρσι.
Ας δούμε μερικά στοιχεία για αυτούς:
- Παναγιώτης Καττιρτζής, μέσος ομάδες Κ17/Κ19 (Εδώ παλιότερη συνέντευξη του στην ιστοσελίδα μας)
Ο 17χρονος μέσος ο οποίος βραβεύτηκε στα ετήσια βραβεία της ΚΟΠ, ως καλύτερος παίκτης Κ17.
Ο νεαρός άσος έχει 14 συμμετοχές με την ομάδα Κ19 του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα σκοράροντας 3 γκολ και 2 συμμετοχές στο Κυπελλο. Με την ομάδα των Κ17 κατέκτησε το πρωτάθλημα (7 συμμετοχές, 1 γκολ) και το Σούπερ Καπ όπου στον τελικό σημείωσε 2 γκολ.
- Ιωάννης Κουπεπίδης Κ19 ΑΠΟΕΛ (Εδώ σχετικό ρεπορτάζ μας: Κουπεπίδης: Ο 17χρονος που πήρε στην αποστολή ο Βλάνταν/5 clean sheet σε 8 ματς)
Ο 18χρονος κίπερ Ιωάννης Κουπεπίδης με ύψος 1.82 έδειξε πολύ καλά στοιχεία στις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ. Είχε 19 συμμετοχές με την Κ19 στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο.
- Ντέιβιντ Τζιαμάς K19 (Εδώ περσινή του συνέντευξη στην Digital TV)
Ο 19χρονος Τζιαμάς πάει για δεύτερη φορά σε αποστολή του ΑΠΟΕΛ στο εξωτερικό αφού πήγε και πέρσι Βουλγαρία. Φέτος ήταν σε αρκετά ματς στον πάγκο ενώ ήταν βασικό μέλος της ομάδα Κ19 των γαλαζοκιτρίνων με 21 συμμετοχές και 1 γκολ στο πρωτάθλημα καθώς και 3 συμμετοχές στο Κύπελλο. Είναι ο μοναδικός καθαρόαιμος αριστερός μπακ του ρόστερ μετά και την φυγή του Φεράρι.
- Σατσιάς, Βρόντης, Γαβριήλ, Πολυκάρπου είναι πλέον πιο ψημένοι.
Ο Σατσιάς είναι εδώ και χρόνια μέλος της πρώτης ομάδα πολλές φορές με σημαντικό ρόλο στα παιχνίδια ενώ Βρόντης, Γαβριήλ και Πολυκάρπου έφυγαν δανεικοί, πρόσφεραν πολύ σε Π.Ο.Ξ, Ακρίτα, Ένωση και πήραν τις απαραίτητες εμπειρίες.
Αυτά λοιπόν τα παιδιά συνθέτουν τους παίκτες από τα σπλάχνα του ΑΠΟΕΛ που πάνε Βουλγαρία με τους Καττιρτζιή και Κουπεπίδη να ζουν για πρώτη φορά την εμπειρία.
Το ΑΠΟΕΛ έχει μια πλούσια δεξαμένη ταλέντων από τις ακαδημίες και ανα πάσα στιγμή μπορεί να επενδύσει και σε άλλους παίκτες που το τεχνικό τιμ των Σα Πίντο/Μοράις θεωρεί έτοιμους για την πρώτη ομάδα.