Σε κάποιο άλλο παιχνίδι νωρίτερα μέσα στην σεζόν, θα ήταν εύκολη η απάντηση στο ερώτημα που διατυπώνουμε στον τίτλο μας. Αν το ΑΠΟΕΛ ήταν μπροστά μέχρι το 85' και τελικά δεν κέρδιζε, θα θεωρούσε ότι έχασε δυο βαθμούς και θα έβλεπε μπροστά.
Τώρα, για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα μετά το ντέρμπι με την Ομόνοια, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Μάιο.Είμαστε στην τελική ευθεία και κάθε βαθμός έχει τεράστια σημασία. Και ο ένας που πήρε το ΑΠΟΕΛ το βράδυ του Σαββάτου αλλά... και οι δυο που δεν πήρε.
Το διατύπωσε και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στην δημοσιογραφική, με την γνωστή ατάκα που λένε σε τέτοιες περιπτώσεις οι προπονητές: "Αν δεν πάρεις τρεις βαθμούς, πάντα είναι καλό να πάρεις έναν".
Μπορούσε για τη νίκη, ήταν πολύ κοντά αλλά δεν την πήρε το ΑΠΟΕΛ. Όσο και αν η Ομόνοια είναι πολύ μακριά στην βαθμολογία, σε ένα αιώνιο ντέρμπι ποτέ τίποτα δεν είναι δεδομένο. Αυτό ισχύει και για όλα τα παιχνίδια της Β' φάσης. Οι γαλαζοκίτρινοι μπορούσαν να πάνε στο +5, πήγαν τελικά στο +3 και περιμένουν.
Το θέμα είναι άμεσα να βγάλουν αντίδραση και να κερδίσουν την Πάφο, ένα βήμα που θα τους φέρει λίγο πιο κοντά στον μεγάλο στόχο.
Νικόλας Γωγάκης
* Το κείμενο περιλαμβάνει διαφημιστικό περιεχόμενο εκ μέρους της Bet On Alfa | 18+ |Θέσε τα όριά σου | https://safergambling.gov.