Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής σε μεταγραφές 5 νέων προσώπων που έχουν είτε λίγο είτε περισσότερο, σχέση με την επιθετική δημιουργία.
Αφήνουμε εκτός αυτής της εξίσωσης τον Μαντσίνι που είχε έρθει από πέρσι τον Γενάρη και τον Αγγελόπουλο που λόγω θέσης δεν έχει άμεση συμμετοχή στην δημιουργία ή εκτέλεση των τελικών φάσεων πέραν των στατικών σε ειδικές περιπτώσεις.
Απομονώνουμε λοιπόν τους 5 νεοφερμένους για να διαπιστώσουμε ότι σε σχέση με την περσινή χρονιά (δεν θα κοιτάξουμε πιο πίσω αφού κάθε χρονιά είναι σαφώς διαφορετική) το ΑΠΟΕΛ προσθέτει 5 παίκτες που είχαν συμμετοχή ή σκόραραν συνολικά 25 γκολ και μοίρασαν 16 ασιστ. Συμμετείχαν δηλαδή συνολικά σε 41 γκολ. Ο Παπαδόπουλος θα περιμένει σαφώς περισσότερα από αυτούς αν είναι δυνατόν όμως οι συγκεκριμένοι αριθμοί είναι μια πολύ καλή αφετηρία.
Πιο συγκεκριμένα:
Djuricic 5/3
Pedroso 15/1
Sastre 1/3
Garcia 2/1
Λημνιός 2/8