Απόλλων 2022-23/ Tα δεδομένα και η... απάντηση με ρίσκο 

Απόλλων 2022-23/ Tα δεδομένα και η... απάντηση με ρίσκο 

Στα... χαρτιά μάλλον βγαίνει ενισχυμένος ο Απόλλωνας σε σχέση με την περασμένη σεζόν που κατέκτησε τον τίτλο.

Στο κέντρο της άμυνας, στη δεξιά οπισθοφυλακή, στον άξονα και στη γραμμή κρούσης. Σε αυτό το ερώτημα, αν βγαίνει ενισχυμένος ο πρωταθλητής από τις μέχρι τώρα προσθαφαιρέσεις, η δική μας απάντηση με ρίσκο από τις 15 Αυγούστου,  είναι... ΝΑΙ. 

Να τα πάρουμε με τη σειρά:

Στη θέση του τερματοφύλακα, παραμένει ισχυρός ο Απόλλωνας. Με πρώτο και καλύτερο τον Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς. Μπακ-απ ο Δημήτρης Δημητρίου και τετράδα με τους νεοφερμένους Λοΐζου και Πεισότο.

Στο αριστερό άκρο της άμυνας διατηρήθηκαν οι Χαμάς και Αλεσάμι. Υπάρχει και η επιλογή του Μαλεκκίδη, μπορεί να ανταποκριθεί και ο Φιλιώτης στη συγκεκριμένη θέση. Στο απέναντι άκρο προστέθηκε ο Καμπράλ στις επιλογές των Μαυρία - Φιλιώτη.

Στα στόπερ οι επιλογές των Πεϊμπέρνς και Αρτυματά ανεβάζουν την ποιότητα, εκεί όπου ξεχωρίζει ο Ρομπέρζ ενώ μάλλον θα είναι κάτι σαν εσωτερική μεταγραφή ο ικανότατος Βουκάσιν Γιοβάνοβιτς. Έξτρα επιλογές για το κέντρο της άμυνας οι Χάμπος, Αλεσάμι και Μαλεκκίδης. Περιορισμένη ήταν η προσφορά του Αυλωνίτη που δεν συνεχίζει στους "γαλάζιους". 

Στη μεσαία γραμμή οι μεταγραφές των Μπα, Σαχάρ και Ρέθιο προσφέρουν ποιοτικό βάθος. Μαζί με Κολ, Σπόλιαριτς, Χάμπο, Ογκέντα, Ψύχα, Ιλιεφ και Ζράντι μοιάζει να έχει δυνατό άξονα ο Απόλλωνας. Οι αποχωρήσεις των Νογιόκ και Τζουμ έχουν ήδη περάσει απαρατήρητες, καθώς για διάφορους λόγους δεν πρόσφεραν ιδιαίτερα. 

Στα "φτερά" πέραν από το νεοφερμένο Βα, δεν υπάρχει άλλη κλασική επιλογή, αλλά σε αυτή τη θέση αγωνίζονται και οι Πίττας, Ογκέντα, Ζράντι, Ιλιεφ, Ντιγκινί και Ψύχας. Πρόσφερε ο Αλμπάνης που επέστρεψε στην ΑΕΚ Αθηνών.

Στη γραμμή κρούσης ήρθαν οι Χέντι και Πινακάς για να πλαισιώσουν τους Πίττα,  Ντιγκινί, Νταμπό και Ιντζια. Για τον Γιάνγκα γράψαμε ξανά ΕΔΩ τι ισχύει.

Εν κατακλείδι, αν ο Απόλλωνας προσθέσει στο ρόστερ του έναν winger κλάσης, θα είναι υπέρπληρης. Εκτός κι αν τον ερχόμενο Μάιο το συνολικό... ταμείο για τους Ογκέντα, Ζράντι και Ίλιεφ κριθεί ικανοποιητικό.

Και όλα αυτά πάντα στη θεωρία. Καθρέφτης για όλους το γρασίδι. Εκεί κρίνονται όλοι εκ του αποτελέσματος, ευτυχώς ή δυστυχώς.

Στέλιος Αναστασίου