Το δεξί στόπερ, το αριστερό στόπερ και η... ΛΟΓΙΚΗ του 1990! (Βίντεο)

Close
Το δεξί στόπερ, το αριστερό στόπερ και η... ΛΟΓΙΚΗ του 1990! (Βίντεο)

Για να φτάσει ο Απόλλωνας στην σπουδαία πρόκριση, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ, του αρκούσε το ένα γκολ μιας και η ανασταλτική του λειτουργία ήταν εξαιρετική.

Πώς ήρθε το γκολ; Σε μια φάση που την ξεκίνησε στόπερ και την τελείωσε... στόπερ!

Αρχικά ο Έκτορ Γιούστε, το δεξί στόπερ της τριάδας του Σωφρόνη, με μακρινή μπαλιά προς τον Νταμπό στον κενό χώρο. Ο φορ των "γαλάζιων"... χόρεψε την αντίπαλη άμυνα και όταν σήκωσε το κεφάλι του, είδε μόνο εντός περιοχής έναν άλλον στόπερ, τον αριστερό, τον Ατίλα Σάλαϊ ο οποίος πλάσαρε εύστοχα.

Με κάτι τέτοιες φάσεις αποδεικνύεται και στην πράξη ότι όποιος ισχυρίζεται ότι το 3-5-2 είναι εξ' ορισμού αμυντικό σχήμα, έχει μείνει στο... 1990. Όταν διαθέτεις τρεις κεντρικούς αμυντικούς που δεν μπορούν απλά να πασάρουν στα 5 μέτρα, αλλά να στείλουν 30άρα μπαλιά ακριβείας ή και να κάνουν κούρσες λειτουργώντας και ως κρυφοί φορ, τότε σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να μιλήσεις για αμυντικό σχηματισμό.

Σύστημα που βοηθάει την ανασταλτική λειτουργία ναι, αλλά όταν έχεις και τους κατάλληλους παίκτες, αυτό δεν αφαιρεί τίποτα από την επιθετικότητα της ομάδας. Και ο Απόλλωνας είναι στην ευχάριστη θέση να έχει για κεντρικούς αμυντικούς τρεις... μπαλαδόρους, τους Γιούστε, Σάλαϊ και Ρομπέρζ!
 

Σταύρος Παπαδημητρίου