Η... σούμα χωρίς Πέδρο Μάρκες και η άδικη κριτική

Η... σούμα χωρίς Πέδρο Μάρκες και η άδικη κριτική

Ήχησε... δυνατά η καμπάνα στον Απόλλωνα όταν έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Πέδρο Μάρκες, σχεδόν με τη... σέντρα του αγώνα στο ντέρμπι με τον Άρη.

Καθώς ο Πορτογάλος στράικερ βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής, πάμε να κάνουμε τη μέχρι στιγμής... σούμα χωρίς τον κορυφαίο παίκτη της ομάδας (σ.σ από την περσινή περίοδο).

Σε 5 αγώνες ο Απόλλωνας μάζεψε 10 βαθμούς. Οι δύο απώλειες ήταν με Άρη (0-0) και Καρμιώτισσα (ήττα με 2-0). Οι "γαλάζιοι" νίκησαν ΕΝΠ (3-1), Ομόνοια 29Μ (2-0) και Ομόνοια Αραδίππου (1-0), χωρίς τον Μάρκες.

Γενικότερα η μοναδική παραφωνία του φετινού Απόλλωνα είναι η ήττα από την Καρμιώτισσα. Σε 8 αγωνιστικές μόνο σε αυτό το εκτός έδρας ματς χάθηκαν βαθμοί εκτός προγράμματος.

Ένας Απόλλωνας που έχασε και τον αρχηγό του, τον Χάμπο Κυριάκου από το ξεκίνημα της σεζόν και θα τον έχει πολύ σύντομα στη διάθεσή του ο κόουτς.

Δεν είδαμε ακόμη τον Ντιόν (λόγω τραυματισμού) που ήρθε για να έχει βασικό ρόλο στα "φτερά" της επίθεσης.

Και με κάποιες άλλες σημαντικές απουσίες σχεδόν σε κάθε ματς.

Η ισοπεδωτική κριτική που γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες, για μια... νέα ομάδα όπως η φετινή έκδοση του Απόλλωνα, είναι το λιγότερο άδικη.

Ο κόσμος περιμένει περισσότερα και έχει υψηλές απαιτήσεις. Αυτό, είναι λογικό.

Ένας Απόλλωνας που έδειξε στα φετινά ντέρμπι -μέχρι στιγμής- ότι μπορεί να κερδίσει την οποιαδήποτε ομάδα.

Ήταν προβληματική η εμφάνιση της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο με την ΕΝΠ, κόντρα στην Καρμιώτισσα, για 15 λεπτά στον αγώνα με την Ομόνοια 29Μ καθώς ήταν μπροστά με 2-0 και στο.β' ημίχρονο του αγώνα με την Ομόνοια Αραδίππου που είχε το προβάδισμα.

Μιλάμε για σχεδόν μία νέα ομάδα και είναι λογικό να χρειάζεται να αυξήσει τα καλά της διαστήματα και να μην έχει μεταπτώσεις στο 90λεπτο.

Τώρα, στα ντέρμπι που ακολουθούν με ΑΠΟΕΛ, Πάφο και Ομόνοια θα μπορούμε να εξάγουμε πιο χρήσιμα συμπεράσματα για την ομάδα του Γκούλα.

Εκεί θα φανεί αν ο φετινός Απόλλωνας μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο μέχρι το τέλος. 

Έχει τεράστια σημασία για τον Απόλλωνα να μην χάσει την επαφή του με την τριάδα μέχρι τα Χριστούγεννα. Αν παραμείνει εκεί κοντά, θα έχει την ευκαιρία μέσα από την εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο να ενισχύσει την ομάδα εκει που θα φανεί ότι χρειάζεται κάτι καλύτερο για να το πάει... μέχρι το Μάιο.

Ο φετινός Απόλλωνας έχει ανεβάσει την ποιότητά του και με κάποιες έξτρα πινελιές τον Ιανουάριο θα μπορεί για πολύ περισσότερα πράγματα.

enter " "

enter " "

Στέλιος Αναστασίου