Το "μπρος - πίσω" του Μολ... (Βίντεο)

Close
Το "μπρος - πίσω" του Μολ... (Βίντεο)

Η θέση του τερματοφύλακα, είναι μια ιδιαίτερη θέση.

Έχει τα δικά της δεδομένα, τα δικά της ζητούμενα και τα οποία διαφέρουν πολύ σε σχέση με τις υπόλοιπες θέσεις.

Ένα απ' τα πράγματα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κάνει ένας γκολκίπερ, είναι να μετανιώνει κατά την διάρκεια μιας απόφασης. Παράδειγμα: αυτό που συνηθίζουμε να λέμε "βγαίνει - δεν βγαίνει", όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο κίπερ κάνει ένα βήμα για να βγει έξοδο, μετά μετανιώνει και κάνει πίσω βήματα για να πάει στην εστία του. Αυτό είναι απαγορευτικό αφού τον βγάζει εκτός ισορροπίας.

Γενικότερα στην θέση του γκολκίπερ επικρατεί η άποψη ότι και λάθος να είναι η αρχική σου σκέψη, είναι προτιμότερο να την κυνηγήσεις παρά να προσπαθήσεις να αλλάξεις σκέψη, διότι μέχρι να το κάνεις (πιθανότατα) θα έχει γίνει η ζημιά.

Το πιο πάνω αφορά μια στιγμή στο παιχνίδι της Πάφου με τον Απόλλωνα.

Στο 48' του αγώνα, ο Βα δέχθηκε βαθιά μπαλιά και έφυγε μόνος του, με προορισμό την περιοχή του Μολ. Ο Ελβετός πορτιέρο ήταν μακριά απ' την εστία του και αρχικά έκανε πίσω βήματα για να πάει προς αυτήν, μετά άλλαξε γνώμη και ξεκίνησε για να πάει προς την μπάλα και να μαρκάρει τον Βα, αλλά στην συνέχεια επέστρεψε στην αρχική του σκέψη, κάνοντας εκ νέου πίσω βήματα προς την εστία του.

Ουσιαστικά βγήκε νοκ άουτ απ' την φάση και ο μόνος λόγος που ο Απόλλωνας δεν δέχθηκε γκολ, είναι διότι ο Βα δεν έκανε καλή πάσα προς τον Καμπράλ και ο Σελίμοβιτς με τάκλιν αυτοθυσίας έδιωξε.

Δείτε την φάση στο πιο κάτω βίντεο:

Σταύρος Παπαδημητρίου