ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ την συνεργασία με Remedica/ Απάντησε σε ΟΛΑ ο Κίρζης (Φώτος)

Close
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ την συνεργασία με Remedica/ Απάντησε σε ΟΛΑ ο Κίρζης (Φώτος)

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (14/01) στην αίθουσα διασκέψεων στο Κολόσσι, η δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε ο Απόλλωνας, στην οποία παρουσιάστηκε η έναρξη της συνεργασίας με τη νέα χορηγό εταιρεία "Remedica Ltd".

-Παρών και ο Πρόεδρος της ομάδας, Νίκος Κίρζης.

-Προλόγισε την διάσκεψη ο εκπ. Τύπου, Φανούριος Κωνσταντίνου. 

-Ο κ. Κίρζης ευχαρίστησε την εταιρεία για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία όταν μπει ο Απόλλωνας στο νέο γήπεδο.  

-Ο Φώτης Παπουλής τόνισε: " Πολύ μεγάλη εταιρεία. Είμαστε χαρούμενοι γιατί με την προσπάθεια μας προσελκύουμε τέτοιους συμπαίκτες. Ελπίζω μαζί να πανηγυρίσουμε το καλοκαίρι το πρωτάθλημα".

- Δρ Μιχάλης Νεοπτολέμου, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Remedica: "Δεν είχαμε μπει ποτέ σαν χορηγοί σε ομάδα. Η όλη προσέγγιση έγινε σε φιλικό περιβάλλον, εξελίχτηκε και μετουσιώθηκε σε συμφωνία μέχρι το 21 και ευελπιστούμε σε συνέχεια. Είναι η πρώτη ποδοσφαιρική εταιρεία που μας προσέγγισε ο Απόλλωνας και αποδείχθηκε μια πολύ καλή ιδέα".

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ σε Κίρζη:

Για τις μεταγραφές: Ο προπονητής ήταν ξεκάθαρος, έχουν εντοπιστεί κάποιοι στόχοι. Ήδη οι 2 απ' αυτούς έχουν ενταχθεί στην ομάδα. Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες. Ήρθε το θέμα με τον Εμίλιο. Θα κάνουμε όσες κινήσεις χρειάζεται για να ενισχύσουμε την ομάδα.

Για τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα: Είναι θετικό για το πρωτάθλημα ότι διεκδικούν το τρόπαιο τόσες ομάδες. Υπάρχει ανταγωνισμός, παιχνίδια που θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Η προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά τους τελευταίους μήνες μας κάνει να βλέπουμε με αισιοδοξία την συνέχεια. Αλλά βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι.

Για την αποχώρηση του Ζελάγια: Ήταν δύσκολο το πρωινό, ήρθε να τον αποχαιρετήσω. Πετάει απόψε για Ντουμπάι. Είναι δύσκολο γιατί είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και ακέραιος χαρακτήρας. Ήρθε η πρόταση, το ήθελε ο ίδιος και δεν μπορούσαμε να του στερήσουμε το μέλλον. Αυτό που του είπα είναι ότι δεν θα μπορούσε να γραφτεί καλύτερο σενάριο. Να κουρδίσει η ομάδα, να βάλει τέρμα και να φύγει σαν κύριος.

Για τα θετικά σχόλια του Τιμούρ στην χθεσινή εκπομπή του ΡΙΚ: Καλοδεχάμενα τα σχόλια, ειδικά όταν προέρχονται από αντίπαλους προπονητές. Έτσι κι αλλιώς εμείς έχουμε την δική μας φιλοσοφία εδώ και 8 χρόνια. Η απόφαση πάρθηκε γιατί ήταν όλοι κερδισμένοι στην εξίσωση.

Για το timing της μεταγραφής Ζελάγια: Μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Αν ερχόταν η πρόταση τον Φεβράρη όπως πέρσι με τον Μάγκλιτσα, δεν θα τον παραχωρούσαμε και το ξέρει ο ίδιος.

Για τους τραυματισμούς: Προβληματίζει όλους στον Απόλλωνα, είναι κάτι που το χειρίζεται ο προπονητής. Ταυτόχρονα όμως όλοι θα πρέπει να δώσουν συγχαρητήρια στον προγραμματισμό διότι κάποιοι λέγατε ότι δεν έγινε καλός προγραμματισμός. Οι ποδοσφαιριστές είναι όλοι εκεί, αγωνίστηκαν όλοι και έγινε η αντεπίθεση. Μπορεί ο προγραμματισμός να μην ήταν τόσο άσχημος όσο ορισμένοι λέγατε.

Για την θέση του για ξένους διαιτητές: Ήμασταν οι πρώτοι που βγήκαμε και φωνάξαμε, στείλαμε επιστολές. Τα άλλα σωματεία δεν είχαν την ίδια άποψη με εμάς. Τώρα κάλλιο αργά παρά ποτέ, βλέπουμε ότι κι άλλες ομάδες έχουν θέμα. Η θέση μας ήταν και είναι ξεκάθαρη. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν Κύπριοι διαιτητές. Πιστεύουμε ότι ο υγιής ανταγωνισμός θα φέρει την βελτίωση. Και με την έλευση ξέων διαιτητών θα βελτιωθούν και οι Κύπριοι διαιτητές και σε μεγάλο βαθμό θα μειωθεί η προκατάληψη. 

Για το VAR: Το VAR είναι ένα σωστό βήμα. Είναι κάτι το οποίο το Κυπριακό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη. Είναι ένα ακόμη όπλο για να μειωθούν η προκατάληψη και τα λάθη.

Για τα συμβόλαια που λήγουν: Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους. Κάθε πράγμα στην ώρα του. Ξέρουμε την ώρα που θα κινηθούμε και πως θα κάνουμε τις συζητήσεις.

***Ερώτηση στον Δρ Μιχάλη Νεοπτολέμου για πρόβλεψη σχετικά με τον αγώνα ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Βασιλεία (χορηγός της η φαρμακευτική εταιρεία Novartis)"

"Δεν είμαι ειδήμων, δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη. Σίγουρα μακάρι να κερδίσει η Κυπριακή ομάδα".