Πως "απαντούν" οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα

Close
Πως "απαντούν" οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα

Γράφτηκαν, ειπώθηκαν πολλά. Θα γραφτούν και θα ειπωθούν άλλα τόσα. Στην Κύπρο ζούμε...

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε με το αριστερό, απογοήτευσε τον κόσμο του και όσους "ουδέτερους" παρακολούθησαν το βράδυ της Πέμπτης την αναμέτρηση κόντρα στην Ζίλινα. Τα φτηνά λάθη, η ανετοιμότητα, η προχειρότητα σε ορισμένες καταστάσεις ήταν εμφανή σε όλους. Είχε ελαφρυντικά ο Απόλλωνας, απουσίες πολύτιμων ποδοσφαιριστών, ανεκπλήρωτη προετοιμασία, έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού λόγω λίγων φιλικών. Όλα καταγράφονται. Ένα όμως είναι αδιαπραγμάτευτο. Είσαι ο Απόλλωνας, μια ομάδα με ευρωπαϊκή νοοτροπία, μια ομάδα με παρουσίες σε ευρωπαϊκό όμιλο, μια ομάδα με ευρώ-νίκες εντός και εκτός έδρας. Αυτό δεν αλλάζει. Όφειλαν άπαντες στο Κολόσσι να παρουσιαστούν όσο το δυνατό πιο προσεκτικοί, πιο συγκεντρωμένοι για να πετύχουν ένα αποτέλεσμα που θα τους έδινε ελπίδες πρόκρισης. Πλέον το 1-3 είναι "βουνό" και θα χρειαστεί μια ποδοσφαιρική υπέρβαση, δεν είναι όμως ακατόρθωτο.

Πλέον η ΟΜΑΔΑ στο Κολόσσι οφείλει να "απαντήσει", να κάνει όπως κάνει οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα. Να βγάλει αντίδραση, να βγάλει χαρακτήρα, σφυγμό τελοσπάντων. Ο Απόλλωνας είναι μέγεθος, δεν είναι ομάδα της σειράς. Οι ποδοσφαιριστές που φοράνε την φανέλα με τον "Θεό" οφείλουν να απαντήσουν. Πως θα το κάνουν; Μέσω της σκληρής δουλειάς. Μόνο μέσω αυτής η Λεμεσιανή ομάδα θα ανταπεξέλθει της κατάστασης που ίδια περιήλθε. 

Το κλίμα στις τάξεις των οπαδών δεν είναι καλό αλλά αυτό δεν βοηθά την ομάδα, το τεχνικό επιτελείο. Με το να είσαι αρνητικός δεν κερδίζεις κάτι, τουναντίον χειροτερεύεις την κατάσταση. Ο οπαδός του Απόλλωνα έχει όλα τα δίκια με το μέρος του αλλά θα πρέπει να γνωρίζει πως ποδοσφαιρικά αυτό που γίνεται αυτή την στιγμή είναι ένα μεγάλο εγχείρημα, χρειάζεται χρόνος και μεγάλη υπομονή. Ειδικότερα όταν ξεκινάς με στραβό αποτέλεσμα θα πρέπει η ομάδα να στηριχτεί. Αν "κράζεις" σε οποιοδήποτε λάθος τότε θα είναι ανεπιθύμητα τα αποτελέσματα. Καμία ομάδα δεν πέτυχε με τον κόσμο να είναι στο περιθώριο.

*Ο Αλεξάντερ Ζόρνιγκερ είναι ένας προπονητής με συγκεκριμένη νοοτροπία, αυτό το έδειξε στην Γερμανία αλλά και στην Μπρόντμπι. Όταν τον επέλεγε ο Απόλλωνας γνώριζε από την αρχή ποια είναι η φιλοσοφία του. Για να αφομοιωθεί η τακτική και γενικότερα τα "θέλω" αυτά δεν γίνεται μέσα σε μια μέρα, ούτε σ' ένα μήνα πόσο μάλλον όταν δεν ολοκληρώνεται η προετοιμασία. 

dfgdfgdfgdfgdgdfgdfgdgfd

Αντώνης Κωνσταντινίδης