ΣΩΦΡΟΝΗΣ για ΑΠΟΕΛ, μεταγραφές, τραυματίες και άλλα...

Close
ΣΩΦΡΟΝΗΣ για ΑΠΟΕΛ, μεταγραφές, τραυματίες και άλλα...

Ο Σωφρόνης Αυγουστή μίλησε το μεσημέρι στα ΜΜΕ ενόψει του αγώνα με το ΑΠΟΕΛ. Το www.kerkida.net ήταν στο Κολόσσι...

Αρχικά αναφέρθηκε στον χαμό του πρώην μέλους του Δ/Σ της ομάδας Παναγιώτη Μαρνέρου: "Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Ταξιδέψαμε σε πολλά Ευρωπαϊκά ταξίδια μαζί".

Για το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ: "Είναι ένας πρόωρος τελικός το αυριανό παιχνίδι, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Το ίδιο θα σκέφτεται και ο αντίπαλος. Και οι δυο δεν θέλαμε να πέσουμε μαζί σε αυτή τη φάση όμως είναι καλό για τον κόσμο που θα παρακολουθήσει ένα μεγάλο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε συγκέντρωση, δεν πρέπει να επιτρέψουμε το παραμικρό στον αντίπαλο, να μας δημιουργήσει προβλήματα στη δική μας έδρα. Ξέρουμε πως το ΑΠΟΕΛ είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, έχει αρκετούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Δεν είμαστε από αυτούς που βλέπει ότι έχει προβλήματα. Μαζί τα τελευταία χρόνια διεκδικήσαμε τους τίτλους. Ο στόχος μας είναι να μην δεχθούμε γκολ και να καταφέρουμε να σκοράρουμε για να έχουμε κάποιο προβάδισμα. Είναι παιχνίδια που θέλεις παίκτες-ηγέτες, με προσωπικότητα".

Τα αγωνιστικά δεδομένα: "Θα έχουμε κάποιες επιστροφές. Και οι δυο νέες μεταγραφές θα είναι μαζί μας. Απ' εκεί και πέρα μετά το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ, θα έχουμε το πληρέστερο ρόστερ του τελευταίου διαστήματος στο Κολόσσι. Είναι η κατάλληλη στιγμή γιατί θα έχουμε παιχνίδια κάθε τρεις μέρες. Είμαι αρκετά αισιόδοξος πως όποια εντεκάδα αγωνίζεται, δεν θα υπάρχει άλλος στόχος από τη νίκη".

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ...

-Παίζει ρόλο η συγκέντρωση και τακτική σε τέτοια παιχνίδια; "Σίγουρα, είναι δυο 90λεπτα. Όποιος είναι στη μέρα του, πιο συγκεντρωμένος και κάνει τα λιγότερα λάθη, θα περάσει. Έχουμε μια μεγάλη ομάδα να αντιμετωπίσουμε και αυτό θα λέει και ο αντίπαλος. Στόχος μας στο Τσίρειο είναι να κερδίσουμε".

-Γιούστε και Χάμπος είναι έτοιμοι για αύριο; "Είναι δύσκολο για αύριο όμως με τον Εθνικό έχουν αρκετές πιθανότητες να είναι διαθέσιμοι".

-Για τον Ενσούε; "Ο Ενσούε είναι σε καλή κατάσταση, έχει πιο πολλές πιθανότητες από τους δυο που αναφέραμε πριν να είναι στην αποστολή".

-Έχετε ενημέρωση για τον Μάρκοβιτς; "Αυτά που γνωρίζω από τους γιατρούς είναι πως ευτυχώς αποφύγαμε τα δυσάρεστα. Μέρα με τη μέρα είναι καλύτερα και ευελπιστούμε από βδομάδας να είναι ξανά στο Κολόσσι".

-Είστε κοντά σε κάποιο παίκτη για την επίθεση; Απ' ότι γράφεται στην Ελλάδα, ο Ντιγκινί θα μείνει στον Άρη: "Εκεί φανήκαμε πάλι άτυχοι, ένας ποδοσφαιριστής που ήταν πολύ κοντά στην ομάδα μας, βρέθηκε να έχει εμπάργκο η ομάδα του. Βλέπουμε και άλλες λύσεις και από κατάλογο Β' αλλά και από κατάλογο Α'. Όταν περάσει το αυριανό παιχνίδι, θα είμαστε σε καλύτερη θέση να πάρουμε μια απόφαση για τον επιθετικό".

-Θέλετε παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Ντιγκινί; "Δεν είμαι προπονητής που βάζω ταμπέλα ότι ένας παίκτης μπορεί να παίξει μόνο μια θέση. Πολλές φορές παίκτες μαζί μου παίζουν σε διαφορετικές θέσεις και παίζουν εξίσου καλά. Αν κρίνουμε πως θέλουμε περιφερειακό, θα φέρουμε περιφερειακό. Αν θέλουμε για το κουτί, θα φέρουμε για το κουτί". 

-Είσαστε ευχαριστημένος τελικά όπως ήρθαν τα πράγματα γιατί μπορεί να μην φύγει τελικά παίκτης από το ρόστερ; "Αν κάποιος φύγει αυτή τη στιγμή απ' το ρόστερ, σίγουρα δεν φεύγει γιατί δεν είναι καλός ποδοσφαιριστής. Είναι λόγω θέσης και αναγκών της ομάδας. Αν βρούμε κάποιο για τον κατάλογο Β' σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερα, για να μείνουν όλοι στο Κολόσσι".

-Σας προβληματίζει αν αποχωρήσει παίκτης από το ρόστερ, που ήταν στο παιχνίδι με την Πάφο; "Αν δεν ξεκινούσε αυτό το παιχνίδι, σίγουρα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Όμως σε περιορίζει γιατί και οι παίκτες που ήταν στην αποστολή πλην του Γιούστε και του Φακούντο, είναι νεαροί. Γι' αυτό είχαμε θέματα από τη στιγμή που άρχισε μόνο για 2 λεπτά".

-Εντοπίσατε διαφορές στο ΑΠΟΕΛ στα τελευταία παιχνίδια με το νέο προπονητή; "Όταν μια ομάδα δεν πάει καλά, τα προβλήματα είναι αρκετά. Όμως έτσι ήμασταν και εμείς στην αρχή. Η ποιότητα υπάρχει και στο ΑΠΟΕΛ και στη δική μου ομάδα. Είμαστε έτοιμοι όποιο σύστημα και να παρουσιάσει ο συνάδελφος, αυτή είναι η δουλειά μας".

Στέλιος Αναστασίου / Νικόλας Γωγάκης