Κακόριν στο footmercato: "Ο Σπιλέφσκι για μένα είναι απλά εξαιρετικός - Αν δεν συνεχίσω στον Άρη..."

Κακόριν στο footmercato: "Ο Σπιλέφσκι για μένα είναι απλά εξαιρετικός - Αν δεν συνεχίσω στον Άρη..."

Ο Αλεξάντερ Κακόριν παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα footmercato.net.

Μεταξύ άλλων μίλησε και για την παρουσία του στον Άρη και την προοπτική επιστροφής στην Φιορεντίνα όπου και ανήκει. Αν δεν έχει χρόνο συμμετοχής τότε δεν θα παραμείνει στον Ιταλικό σύλλογο. Έσταξε μέλι για τον Σπιλέφσκι και την ομάδα της Λεμεσού.

Για την προσαρμογή του στον Άρη...

"Για μένα η προσαρμογή ήταν πολύ γρήγορη, γιατί η ομάδα με φροντίζει πολύ. Όταν χρειάζομαι βοήθεια, όλη η ομάδα είναι εκεί για μένα. Μιλάω ρωσικά σε καθημερινή βάση, μιλάω ρωσικά στον προπονητή. Όταν ήμουν στην Ιταλία, το γλωσσικό πρόβλημα στα αποδυτήρια ήταν πιο έντονο. Ο καιρός είναι καλός, μπορώ να παίξω καλά".

Για τις εμφανίσεις του με τον Άρη...

"Ειλικρινά, είμαι χαρούμενος γιατί όταν έφτασα εδώ, ο στόχος ήταν να ξαναβρώ την ευχαρίστηση στους αγώνες, ήθελα να συνεχίσω να παίζω γιατί τους τελευταίους μήνες που ήμουν στην Ιταλία δεν έπαιζα πολύ (216 λεπτά αγώνα μόνο σε 40 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις). Έπρεπε να παίξω με μια ομάδα. Είχα κάποιους μυϊκούς τραυματισμούς, έπρεπε να βρω τον ρυθμό, το σώμα μου έπρεπε να συνέλθει και για αυτό έπρεπε να παίξω. Η προπόνηση είναι καλή, αλλά χρειαζόμουν το πνεύμα του ανταγωνισμού. Όταν έφτασα εδώ, στη Λεμεσό, έπαιξα γρήγορα, έπαιξα 12 αγώνες πιστεύω μαζί με τα φιλικά και μετά τα επίσημα, οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό. Τώρα, πρέπει να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση".

Για τον Αλεξέι Σπιλέφσκι...

"Είναι ένας νεαρός προπονητής που, για μένα, είναι απλά εξαιρετικός, έχει αρχίσει να μαθαίνει. Είναι ένας τεχνικός που είναι και νέος, πάει βήμα βήμα. Έχει επιθετικό όραμα για το ποδόσφαιρο. Αυτό βλέπω κάθε μέρα, αυτή είναι η γνώμη μου. Είναι η πρώτη του πραγματική εμπειρία ως επικεφαλής μεγάλης ομάδας και έχει φιλοδοξίες"

Ποιοι είναι οι στόχοι σου στα 31 σου; Είναι δυνατή η επιστροφή στη Ρωσία;

"Όχι γιατί έχω μία σεζόν στη Serie A, έχω συμβόλαιο μέχρι το 2024 με τη Φιορεντίνα, οπότε αν δεν συνεχίσω εδώ, στον Άρη, θα πρέπει να επιστρέψω στην Ιταλία. Προς το παρόν, είμαι δανεικός, πάει καλά και μετά θα δούμε, θα μιλήσουμε με τον διευθυντή, με τον πρόεδρο να δούμε τι γίνεται."

Για το αν θέλει να μείνει στην Κύπρο ή να επιστρέψει στην Serie A...

"Φυσικά και θέλω να επιστρέψω στη Serie A, αλλά αν επιστρέψω, είναι για να παίξω. Αν δεν παίξω με τη Φιορεντίνα, προφανώς θα πρέπει να αποφασίσουμε κάτι άλλο. Έχω ένα χρόνο συμβόλαιο στην Ιταλία. Όσο για το τι θα γίνει δεν ξέρω..."

Φυτούλα Μωυσέως