Η κρίση "γεννά"... ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ!

Close
Η κρίση "γεννά"... ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ!

Στο ποδόσφαιρο στην μετά Κορωνοϊό εποχή, όλα είναι δύσκολα...

Δυσκολίες στο οικονομικό, δυσκολίες στις αποφάσεις, δυσκολίες στα ρίσκα και τις επενδύσεις αφού δεν υπάρχει χώρα που να μην έχει επηρεαστεί η οικονομία της.

Μπορεί τα μπάτζετ να έχουν μειωθεί, ωστόσο όποιος προγραμματιστεί σωστά και... χτυπήσει τις σωστές πόρτες, μπορεί να βρει εξαιρετικές περιπτώσεις οι οποίες να είναι προσιτές λόγω των καταστάσεων.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, οι δύο ποδοσφαιριστές που απέκτησε η ΕΝΠ και ένας απ' αυτούς που ανανέωσαν...

Ο Αργεντινός Εμάνουελ Ντένινγκ, το 2016 έφτασε στο πικ της χρηματιστηριακής του αξίας, στο 1 εκατομμύριο ενώ αυτή την περίοδο κοστολογείται γύρω στις 300 χιλιάδες ευρώ. Ο Βραζιλιάνος Ζουάν Φελίπε, το 2014 έφτασε στο 1,2 εκατομμύρια ευρώ και φέτος η αξία του κυμαίνεται στις 550 χιλιάδες ενώ ο Σλοβένος Γκρεγκόρ Μπάλαζιτς που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο και ανανέωσε, το 2015 ήταν στόπερ του 1,5 εκατομμυρίου ενώ τώρα κοστολογείται όπως και ο Φελίπε στις 550 χιλιάδες.

Στην προ Κορωνοϊού εποχή, οι πιθανότητες να αποκτήσει η ΕΝΠ Ντένινγκ και Φελίπε θα ήταν μηδαμινές αφού τα νούμερα που αναφέραμε είναι απαγορευτικά. Ούτε ο Μπάλαζιτς θα μπορούσε να παραμείνει μετά τον Ιανουάριο (υπέγραψε τότε προερχόμενος από πολύμηνη αποχή και στις πρώτες συζητήσεις πριν την... εισβολή του ιού, οι απαιτήσεις του ήταν πολύ μεγαλύτερες).

Οι τρεις προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές, την τρέχουσα περίοδο κοστολογούνται μαζί στα 1,4 εκατομμύρια ευρώ (ποσό μεγαλύτερο από το συνολικό μπάτζετ που αναμένεται να έχει η ΕΝΠ) ωστόσο η Παραλιμνίτικη ομάδα κάνοντας τις σωστές ενέργειες την κατάλληλη στιγμή, κατάφερε να τους αποκτήσει με ποσά που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική τους χρηματιστηριακή αξία!

**Τα νούμερα που αναγράφονται προέρχονται από το αρκετά έγκυρο στον τομέα αυτό, transfermarkt.com.

Ο Γκρεγκόρ Μπάλαζιτς

ρβ;εβω ε

Ο Ζουάν Φελίπε

βτ

Ο Εμάνουελ Ντένινγκ

 ωφρωβ

Σταύρος Παπαδημητρίου