(Eνδιαφέρει Ομόνοια/Εθνικό) Πάει καλά το πλάνο για απευθείας ομίλους ο κυπελλούχος - Τα νέα δεδομένα

(Eνδιαφέρει Ομόνοια/Εθνικό) Πάει καλά το πλάνο για απευθείας ομίλους ο κυπελλούχος - Τα νέα δεδομένα

Όπως έγραψε το kerkida.net από την Τρίτη, λόγω του αποκλεισμού των ρωσικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και λόγω των ανακατατάξεων που γίνονται κάθε χρόνο ανάλογα με το ποιες ομάδες κατακτούν τους ευρωπαϊκούς τίτλους, είναι πιθανό το σενάριο πέραν από την πρωταθλητή Κύπρου, να κερδίσει σίγουρη θέση στους ομίλους του Conference League και ο Κυπελλούχος Κύπρου (Oμόνοια-Εθνικός Άχνας τελικός κυπέλλου 25 Μαϊου).

Αυτό θα γίνει αν ΕΝΑ από τα σενάρια που θα δούμε ξανά πιο κάτω επιβεβαιωθεί. Έτσι από τον 3ο προκριματικό του Europa League, θα βρεθεί στα play off του Europa League.

Τα νέα δεδομένα - Έτσι μπαίνει ομίλους ο Κυπελλούχος Κύπρου:

  1. Αν η Ρόμα κερδίσει το Conference League και τερματίσει στην 5η ή 6η θέση στο πρωτάθλημα Ιταλίας, θέσεις δηλαδή που οδηγούν στο Europa League της επόμενης χρονιάς. Η Ρόμα σήμερα είναι 5η με 59 βαθμούς, όσους και η Λάτσιο που είναι 6η. Στην 7η θέση είναι η Φιορεντίνα με 56 βαθμούς, όσους έχει και η Αταλάντα που είναι 8η.
  2. Αν η Φέγενορντ κατακτήσει το Conference League και τερματίσει στην 3η θέση στο πρωτάθλημα Ολλανδίας, κάτι που είναι το πιθανότερο να γίνει. Είναι 3η, στο +5 από την 4η θέση.
  3. Αν η Ρέιντζερς κατακτήσει το Europa League.

Αυτά είναι τα δεδομένα, οι πιθανότητες είναι αρκετές, και περιμένουμε πλέον τους τελικούς.

Σωτήρης Νικηφόρου