Τους υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος/Αφιέρωμα-φώτος

Close
Τους υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος/Αφιέρωμα-φώτος

Αφιέρωμα στον Εθνικό Άχνας από το evrytaniasport.gr, με αφορμή την παρουσία του στο Καρπενήσι για το βασικό στάδιο προετοιμασίας:

Η ομάδα της Α΄ Εθνικής Κύπρου, που τερμάτισε πέρυσι στην 9η θέση με εντυπωσιακή πορεία στα Play Out Εθνικός Άχνας επέλεξε να κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα Καρπενήσι. Οι Αχνιώτες του Ηλία Χαραλάμπους προπονούνται στο αθλητικό κέντρο της Ευρυτανικής πρωτεύουσας και διαμένουν στο Hotel Spa Montana (20-30 Ιουλίου). Να τονιστεί πως το 2019 είχαν προπονηθεί στα 3-5 Πηγάδια.

Η προετοιμασία εκκίνησε στις 1 Ιουλίου από το Δασάκι, ενώ πριν λίγες ημέρες δόθηκε το πρώτο φιλικό ματς με την Ανορθωση. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν φιλικά «τεστ» σε Ελληνικό έδαφος με Ποταμιά, Λαμία και Λάρισα.

Ο Εθνικός απέκτησε οκτώ ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τους: Αμπντουλάγιεφ, Τολμές, Χριστοδούλου, Ιωάννου, Άδωνη, Καράουσκς, Πηλέα και Φόλμπρεχτ, ενώ αποχώρησαν έντεκα παίχτες. Θα αρχίσει τις επίσημες υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Ο Εθνικός Άχνας είναι Κυπριακή ποδοσφαιρική ομάδα από την Άχνα της επαρχίας Αμμοχώστου. Ιδρύθηκε το 1968 και θα αγωνιστεί στην Α΄ Εθνική για 3η συνεχόμενη χρονιά. Η έδρα της ομάδας βρίσκεται στην Άχνα, ωστόσο από το 1974 και έπειτα δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει λόγω της τουρκικής εισβολής και κατοχής. Προσωρινή ποδοσφαιρική έδρα της ομάδας αποτελεί το Στάδιο Εθνικού Άχνας στην περιοχή Δασάκι Άχνας.

Η ομάδα μετράει 32 συμμετοχές στην Α΄ Κατηγορία της Κύπρου, το ανώτατο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της χώρας. Ο Εθνικός έχει μια συμμετοχή σε τελικό του Κυπέλλου Κύπρου της περιόδου 2001-02. Χρώματα του είναι το μπλε και το λευκό, ενώ κορυφαία θέση που έχει κατακτήσει είναι η 4η (1994-1995, 1997-1998 και 2006-2007). Μετρά μια συμμετοχή στο κύπελλο Ουέφα (2006-2007) και έξι στο κύπελλο Ιντερτότο. Πρόεδρος του είναι ο Κίκης Φιλίππου.

Υποδοχή Αντιδημάρχου

Οι Κύπριοι έφτασαν στο Καρπενήσι την Τρίτη 20 Ιουνίου και το πρωί της επομένης έκαναν την πρώτη τους προπόνηση στο αθλητικό κέντρο (βοηθητικό γήπεδο). Την αποστολή καλωσόρισε ο Αντιδήμαρχος Δήμου Καρπενησίου και υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού Γιάννης Σβερώνης, που συνομίλησε με τον Τεχνικό Διευθυντή Γιάννο Δημοσθένους.

  • ΕΔΩ το μεγάλο αφιέρωμα