Πανηγυρική εκδήλωση για τα 70χρονα του Εθνικού Λατσιών (ΦΩΤΟΣ)

Πανηγυρική εκδήλωση για τα 70χρονα του Εθνικού Λατσιών (ΦΩΤΟΣ)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πανηγυρική εκδήλωση για τα 70χρονα του Εθνικού Λατσιών. Ήταν μια εκδήλωση αντάξια της πλούσιας ιστορίας του σωματείου η οποία δεν καλύπτει μόνο τον αθλητισμό αλλά εκτείνεται και σε άλλους τομείς της κοινωνίας. Το σωματείο των Λατσιών είχε σημαντική προσφορά τόσο στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ όσο και κατά την τουρκική εισβολή του 1974.  

Η  εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη τον οποίο εκπροσώπησε και ανέγνωσε το χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας Νικόλας Ιωαννίδης.                                    

Παρευρέθηκαν ο Ευρωπαίος Επίτροπος Κώστας Καδής, βουλευτές εκπρόσωποι κομμάτων, ο Δήμαρχος Λατσιών – Γερίου, οι Πρόεδροι της ΚΟΠ και του ΡΙΚ και μεγάλος αριθμός φίλων και υποστηρικτών του σωματείου.                                               

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Μάριος Αντωνίου.  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε η  παρουσίαση του επετειακού τόμου ο οποίος καταγράφει την  70χρονη ιστορία και την προσφορά του Εθνικού Λατσιών  στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την κοινωνία. Η έκδοση φέρει την υπογραφή του δημοσιογράφου Ανδρέα Ιωσήφ ενώ την ομάδα έκδοσης αποτελούσαν ο Ανδρέας Παπούλας, ο Σταύρος Βενιζέλος και ο Χάρης Φιλίππου. Προβλήθηκε επίσης επετειακό βίντεο για την ιστορία του Εθνικού. Απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στις οικογένειες τριών μελών του σωματείου, δυο πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή του 1974, του Δημήτρη Σταύρου και του Αγαθάγγελου Αγαθαγγέλου και ενός αγνοούμενου του Γεώργιου Παπαχρίστου. 

Επίσης παρουσιάστηκε δρώμενο με τιμητική παρουσίαση ποδοσφαιρικών φανέλων από τρεις γενιές ποδοσφαιριστών του Εθνικού ενώ η επετειακή φανέλα του σωματείου απονεμήθηκε στις οικογένειες των ποδοσφαιριστών της πρώτης ομάδας του Εθνικού της χρονιάς ίδρυσης του σωματείου, το 1956. Ο Εθνικός Λατσιών είναι ένα από τα σωματεία που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινωνία της ευρύτερης περιοχής της Λευκωσίας. Κορύφωση της επετειακής εκδήλωσης ήταν το κόψιμο της τούρτας για τα 70 χρόνια του σωματείου.