ΜΕΡΚΗΣ: ''Είχε στιγμές που έλεγα γιατί το κάναμε αυτό''

Close

Διαβάστε όλα όσα δήλωσε στην κάμερα του ΡΙΚ μετά το τέλος του αγώνα με το Βέλγιο ο αρχηγός της Εθνικής μας Γιώργος Μερκής. 

''Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με αυτά που είδαμε… Η προσέγγιση του αγώνα απ’ όλες τις φορές που παίξαμε με το Βέλγιο ήταν η καλύτερη. Μπήκαμε χωρίς φόβο και κάναμε το παιχνίδι μας. Καταφέραμε και προηγηθήκαμε όμως  μετά σαν μας έπιασε ένας φόβος ξαφνικά. Τραβήξαμε πίσω μετά το γκολ.  Μετά φάνηκε η ποιότητα του Βελγίου. Εκεί που έμειναν τέσσερα λεπτά να πάμε στα αποδυτήρια για να ακούσουμε τις οδηγίες του προπονητή και να ανασυνταχθούμε αδρανήσαμε. Λίγο τα λάθη, λίγο ποιότητα του Βελγίου έφερε το 4-1.  Μετά η ψυχολογία όλων δεν ήταν και η καλύτερη. Στο πίσω μέρος του μυαλού όλων ήταν η βαριά ήττα.  Έτσι στο μυαλό ήταν μόνο πως ν’ αντέξεις για να μην διασυρθείς. Μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο, έγιναν λάθη. Το Βέλγιο είναι από τις καλύτερες χώρες στο κόσμο και έκανε το παιχνίδι του.  Στο τέλος δεν αποφύγαμε την βαριά ήττα. 

Παρόλα αυτά είναι από τα παιχνίδια που είδαμε και θετικά. Σε κάποιες στιγμές δεν φοβηθήκαμε τον αντίπαλο. Σίγουρα σε κάποιες στιγμές δείξαμε πολλή σεβασμό και ότι τον φοβόμαστε.  Είχε στιγμές που έλεγα γιατί το κάναμε αυτό. 

Για το γεγονός ότι έγιναν πολλά λάθη και αν στοίχισε η απειρία είπε: ''Σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να σταματήσεις ούτε ένα λεπτό και να ρίξεις ρυθμό. Το είδαμε και με τη Ρωσία. Τα τελευταία λεπτά δεχθήκαμε τρία γκολ  και στο τέλος διασυρθήκαμε. Η ήττα είναι ήττα αλλά άλλο είναι να χάσεις 2-1  και 3-1 και άλλο 6-1. Πιστεύω ότι υπάρχει υλικό σε αυτή την εθνική και γίνεται καλή δουλειά απ’ όλους. Αλίμονο να μπορούσαμε να κερδίσουμε εντός έδρας το Βέλγιο. Ήρθαμε να το απολαύσουμε. Είναι μαθήματα. Συνεχίσουμε και βλέπουμε τη νέα διοργάνωση. Τώρα θα ξεκουραστούμε μέχρι τον Μάρτιο''. 

Bet on Alfa, o αγώνας αρχίζει εδώ

ετεξν564τβ5ρβω4ε