Αλέξη πόσο και πώς επηρεάζει η αποχή τους παίκτες;/ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ kerkida.net

Close
Αλέξη πόσο και πώς επηρεάζει η αποχή τους παίκτες;/ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ kerkida.net

“Πάνω απ΄όλα είναι η υγεία των ποδοσφαιριστών”, τονίζει στο Kerkida.net ο Αλέξης Περικλέους. 

Πάρε €5 Δωρεάν Στοίχημα Χωρίς Κατάθεση από Parimatch

Επιμέλεια: Αντρέας Ψάλτης

Κάναμε μια πολύ ωραία κουβέντα με τον γυμναστή της Νέας Σαλαμίνας. Του ζητήσαμε την επιστημονική προσέγγιση του… να βρουν οι παίκτες ρυθμό και άλλα. Πρώτα απ΄όλα όμως να τονίσουμε κάτι πολύ σημαντικό το οποίο θαρρώ επηρεάζει όλες τις ομάδες και φυσικά την Νέα Σαλαμίνα...

γφσδφ

Το πιο σημαντικό είναι η υγεία των ποδοσφαιριστών. Ακολούθως ανθρωπιστικό και οικονομικό. Η ποδοσφαιρική… ζωή στις εποχές κορωνοϊού. επηρεάστηκε και για την ώρα “πάγωσε”. 

-Αλέξη καλησπέρα, η πρώτη ερώτηση είναι η εξής. Θα θέλαμε μια επιστημονική προσέγγιση για το πόσο επηρεάζει η αποχή από το γήπεδο.

“Επηρεάζει σημαντικά. Είμαστε προς το τέλος της σεζόν και οι παίκτες είναι ήδη βαρυφορτωμένοι ενώ είχαν ρυθμό. Δεν είναι εύκολο να επανέλθουν. Είναι ήδη καταπονημένοι. Δεν είναι για παράδειγμα αρχή της σεζόν, που ένας παίκτης θα ξεκουραστεί λίγο και θα ξεκινήσει μέχρι να βρει τον ρυθμό του. Να πω ότι σε 2-3 βδομάδες αποχής, ο παίκτης έχει απώλεια δύναμης και αερόβιας ικανότητας. Η αποχή για βδομάδες κάνει τους παίκτες να έχουν 20% απώλεια μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου (V.O MAX). Εμείς θέλοντας να περιορίσουμε τους παράγοντες αυτούς δώσαμε στους παίκτες εξειδικευμένο πρόγραμμα. Δεν είναι όμως εύκολο” 

-Οι ασκήσεις που κάνουν οι παίκτες στο σπίτι, σε πόσο ποσοστό τους διατηρεί σε καλή φυσική κατάσταση; 

“Δεν είναι ικανοποιητική. Μπορούμε να πούμε ότι γίνεται μια συντήρηση. Δεν είναι το ίδιο να προπονείται ένας παίκτης στο γήπεδο ή στο γυμναστήριο και το σπίτι. Η προπόνηση στο ποδόσφαιρο είναι γυμναστήριο και γήπεδο. Τώρα δεν γίνεται με επιτήρηση. Αυτό το κάνει επιπλέον δύσκολο” 

γφγδφ

-Όσο περνά ο καιρός και η κατάσταση συνεχίζεται να υφίσταται, τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα. Αν ξεκινούσε το πρωτάθλημα την ερχόμενη βδομάδα, πόσο δύσκολο θα ήταν για τους παίκτες να βρουν ικανοποιητικό ρυθμό; 

“Πάρα πολύ δύσκολο. Είμαστε τρεις βδομάδες χωρίς γήπεδο. Δεν είναι καθόλου εύκολη η μετάβαση. Οι παίκτες χρειάζονται 3-4 βδομάδες προετοιμασία για να μπορέσουν να αγωνιστούν. Δεν είναι εύκολο”.

“Θέλω να επαναλάβω κάτι. Καταρχάς ως προπονητές έχουμε ως πρώτο μας μέλημα την υγεία των παικτών. Ακολούθως είναι ανθρωπιστικό το θέμα. Πολλοί παίκτες είναι εδώ και οι οικογένειες τους μακριά. Επιπλέον είναι το οικονομικό. Η ομάδα μας έκανε ένα μεγάλο αγώνα εξυγίανσης και ήρθε τώρα αυτή η κατάσταση. Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο επηρεάζει αυτό τα σωματεία”