(ΑΠΟΨΗ) Τα αναπάντητα γιατί και... η ώρα για αποτελέσματα

(ΑΠΟΨΗ) Τα αναπάντητα γιατί και... η ώρα για αποτελέσματα

Χωρίς νίκη παραμένει η Νέα Σαλαμίνα με το πέρας και της 3ης αγωνιστικής και αυτό αναπόφευκτα δημιουργεί απογοήτευση στις τάξεις της ομάδας.  Μέχρι στιγμής η ομάδα δεν  έχει εμφανίσεις και αποτελέσματα ανάλογα των προσδοκιών, ωστόσο, στο ποδόσφαιρο η αλήθεια είναι κάπου στη μέση αφού ποτέ τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά ή υπέροχα όσο λέγεται και παρουσιάζονται.  

Πιο κάτω επιχειρούμε να δούμε μερικά θετικά-αρνητικά που είδαμε μέχρι στιγμής από τους ερυθρόλευκους αλλά και ποιες είναι ευθύνες που πηγάζουν από το αγωνιστικό δείγμα.  

Ευθύνη Άνχελ Λόπεθ   
Πέρα από τη κακή διαχείριση των αγώνων και των άνευ λογικής αλλαγών που αποσυντονίζουν την ομάδα είναι απορίας άξιο πως ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει σε σχήμα ή ακόμη σε τακτικό σχηματισμό αφού είδαμε την ομάδα με την ΑΕΛ να μην επιχειρεί να πιέσει ψηλά σε σχέση τουλάχιστον με τα προηγούμενά ματς.  

Στη Λεμεσό προχώρησε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα που ουσιαστικά χαντάκωσε την ίδια του την ομάδα. Ναι δέχτηκε τέσσερα γκολ την προηγούμενη αγωνιστική αλλά γίατί τόσες αλλαγές;  

Ακατανοητή η μη χρησιμοποίηση Ποβέδα (σ.σ δεν είχε πρόβλημα) σ’ ένα παιχνίδι που κατά τεκμήριο ήθελε ταχύτητα. Αντίθετα, ακόμη και ως αλλαγή επέλεξε τον σαφώς βαρύ και ανέτοιμο Ανγκιέλσκι.  

Την ίδια στιγμή, εμμένει στην επιλογή Βίκτωρος ως δεξιού μπακ (σ.σ άσχετα αν τα πήγε σχετικά καλά) . 

Τώρα στη μεσαία γραμμή, αντί στη θέση που αποκτήθηκε, βάζει σε ρόλο μέσου τον Κονατέ (σ.σ αποκτήθηκε ως 10άρη αλλά δεν είναι το 10αρη αυτό που όλοι εννοούν).  

**Προβληματίζουν και οι δηλώσεις του αφού πέραν της διαιτησίας δεν έχει προβεί σε καμία σοβαρή ανάλυση αγώνα.  

Υπάρχουν και... θετικά  
Πηγαίνοντας στα θετικά, σαφώς, αποδείχτηκε  θετική η αλλαγή στον άσο με τον Βάρο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της θέσης. Από κει πέρα, η συνύπαρξη Σέρχιο, Αρτυματά απέδωσε πολύ καλύτερα από ότι επιλέχτηκε τις προηγούμενες αγωνιστικές αφού ήταν σταθεροί και αρκετά μαχητικοί.  

**Θετική παρουσία είχε επίσης ο Χανίν σε σχέση με τελευταία ματς, ωστόσο, προς το τέλος έμεινε από δυνάμεις λόγω ηλικίας. Άρπαξε την ευκαιρία (σ.σ την άξιζε) ο Χριστοδούλου αφού δίνει άλλη μαχητικότητα στην μεσαία γραμμή.  

Φυσικά, δεν μπορούμε να μην πούμε μια καλή κουβέντα για τον Γκράντσιρ που δείχνει να είναι ένας κομβικός παίχτης για τη δυναμική της ομάδας. Ο Γάλλος κεντρίζει με τις εμφανίσεις του και γενικά δείχνει να είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το ρόστερ στο δημιουργικό κομμάτι. Με το που γίνεται αλλαγή ή κουραστεί χάνεται όλη η συνοχή.  

Πρέπει να προσμετρήσουμε και... αυτά  
Ανόητη ενέργεια Κονατέ στη φάση του πέναλτι, αψυχολόγητη ενέργεια Ανγκιέλσκι, αχρείαστη ενέργεια Αλνταίρ. Στοίχισαν στην ομάδα.  

Αναπάντητα γιατί... στον προγραμματισμό
Παρότι η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά και ποσοτικά δείχνει να μην έχει βάθος στον πάγκο. Πέραν αυτού, αναπάντητο γιατί παραμένει η λογική απόκτησης του σαφώς ανέτοιμου και βαρύ φορ Ανγκιέλσκι αντί για γρήγορου επιθετικού που υπήρχε ξεκάθαρη έλλειψη.  Επίσης, γιατί δεν έγινε επαρκή στελέχωση στα δύο άκρα της άμυνας.  

Τελευταία ευκαιρία με Ανόρθωση  
Και... τώρα βασιώτικο ντέρμπι. Δεν έχει καλή προϊστορία η ομάδα, ενώ η Ανόρθωση προέρχεται από μεγάλη νίκη και εμφάνιση κόντρα στο ΑΠΟΕΛ. Ο Άνχελ Λόπεθ επιβάλλεται να βρει την χρυσή τομή επιτυχίας παρά το βαθμό δυσκολίας. Είναι εντός έδρας ματς και ακολουθεί διακοπή. Αν συνεχιστεί το κακό τότε η θέση του στο πάγκο θα τρίξει για τα καλά. 

Υ.Γ Δεν νοείται όλοι να συμφωνούν ότι υπάρχει ποιότητα στην ομάδα και την ίδια στιγμή να έχει αυτά τα αποτελέσματα και εμφανίσεις.