Εκπρόσωπος της Σαλαμίνας στο Μουντιάλ; (Κάνει τη διαφορά)

Εκπρόσωπος της Σαλαμίνας στο Μουντιάλ; (Κάνει τη διαφορά)

Ερχόμενος στην Κύπρο για λογαριασμό της Νέας Σαλαμίνας ο 33χρονος μέσος, Georges Mandjeck, ήθελε να κάνει μια ανανέωση στην ήδη πλούσια καριέρα του ώστε να κληθεί ξανά στις επιλογές της Εθνικής Καμερούν ενόψει του επικείμενου Μουντιάλ στο Κατάρ.  

Μολονότι αρκετοί είδαν με επιφυλακτικότητα αυτό τον προσωπικό στόχο που έθεσε, αφού το πρωτάθλημα μας δεν είναι και το πλέον αναγνωρισμένο (σ.σ η ομάδα της Αμμοχώστου δεν αγωνίζεται σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση), εντούτοις, από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές με τις εμφανίσεις του κατάφερε να πείσει τον ομοσπονδιακό τεχνικό της πατρίδας του ότι αξίζει μιας ευκαιρίας.

Έτσι, τέθηκε στις επιλογές για τα δύο διεθνή φιλικά με Ουζμπεκιστάν (23/9) και Νότια Κορέα (27/9). Αναλόγως της παρουσίας του θα εξαρτηθεί το κατά πόσο τεθεί εντός της τελικής κλήσης. 

-Θυμίζουμε ότι το Καμερούν κληρώθηκε στον 7ο όμιλο με  Βραζιλία, Ελβετία και Σερβία.

Το όνομα του μπορεί να μην ήχησε ως μεγάλη μεταγραφή με βαρύγδουπους τίτλους ωστόσο μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που μετρά στην καριέρα του 47 διεθνείς συμμετοχές και 2 με την ολυμπιακή ομάδα. 

Κάνει την ποιοτική διαφορά… 

Αγωνιζόμενος στην μεσαία γραμμή η παρουσία του είναι δεσποτική και πραγματικά κάνει τη διαφορά για τους ερυθρόλευκους της Αμμοχώστου. Είναι σταθερά στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της και με την απλότητα-ηρεμία στο παιχνίδι του δίνει δυναμική που δεν περνά απαρατήρητη, γεγονός που κάνει τους ανθρώπους της ομάδας να τρίβουν τα χέρια από ικανοποίηση για την επιλογή τους.

Διόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως παρόλο που δεν είναι από τους παλαιότερους στην ομάδα, πήρε το περιβραχιόνιο ως 3ος αρχηγός.

μα

Παναγιώτης Χριστοφή