ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από Υπουργείο/Kι άλλο κρούσμα σε Νέα Σαλαμίνα- 2ο κρούσμα στον ΑΣΙΛ

Close
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από Υπουργείο/Kι άλλο κρούσμα σε Νέα Σαλαμίνα- 2ο κρούσμα στον ΑΣΙΛ

Όλες οι πληροφορίες για τα 17 σημερινά κρούσματα... Ακόμα ένα κρούσμα στη Νέα Σαλαμίνα, 2ο κρούσμα στον ΑΣΙΛ.

Αναλυτικά από το Υπουργείο Υγείας:

4 x δειγματοληπτικό έλεγχο 3,000 ατόμων στην Επαρχία Λάρνακας: Τα 3 κρούσματα προέκυψαν από τις δειγματοληψίες που έγιναν στις 26/9 στο Μακένζι
Το 1ο άτομο είχε στις 26/9 πυρετό και μυαλγίες και έκανε την εξέταση μέσω του προγράμματος. Είναι εργαζόμενος στο υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στα Λειβάδια, Λάρνακα, που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα.
Το 2ο άτομο δεν έχει συμπτώματα.
Το 3ο άτομο έκανε την εξέταση μέσω του προγράμματος, ενώ είναι στενή επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον ποδοσφαιριστή του ΑΣΙΛ Λύσης, ο οποίος είναι συγγενής ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας. Χθες ανακοινώθηκαν άλλα 2 άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον του ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας.
Το 4ο άτομο είναι ποδοσφαιριστής του ΑΣΙΛ Λύσης.

3 x ιδιωτική πρωτοβουλία:
Τα 2 άτομα είναι Βούλγαροι που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο. Επέστρεψαν από τη Βουλγαρία στις 13/9 και έκαναν την εξέταση τη 12η μέρα πριν αποδεσμευτούν από την καραντίνα, όπως προβλέπεται από το σχετικό Διάταγμα.
Το 3ο άτομο είναι Βρετανός τουρίστας που έφτασε στην Κύπρο στις 18/9 και βρισκόταν σε διακοπές στην Επαρχία Αμμοχώστου. Στις 27/9 ανέπτυξε συμπτώματα (πυρετός, πονόλαιμος, μυαλγίες, πονοκέφαλος).

 4 x πτήσεις:
Το ένα άτομο έφτασε στην Λάρνακα από το Βίλνιους στις 27/9.
Τρία άτομα έφτασαν από το Βουκουρέστι στην Λάρνακα στις 27/9 και σχετίζονται μεταξύ τους. 

6 x ιχνηλάτηση:
Το 1ο άτομο είναι εργαζόμενος στην ίδια εταιρεία στην Λεμεσό όπου εντοπίστηκαν 5 Τσέχοι και 2 Κύπριοι εργαζόμενοι (23/9, 26/9, 27/9). Το cluster έχει 8 άτομα περιλαμβανομένου του σημερινού.
Δύο άτομα είναι στενές επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον της μαθήτριας από Γυμνάσιο στην Λεμεσό που ανακοινώθηκε χθες.
Το 4ο άτομο είναι στενή επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 25/9 με συμπτώματα.
Το 5ο άτομο είναι στενή επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 26/9 από ιδιωτική πρωτοβουλία. Παρόλο που είχε προγραμματισμένο ραντεβού για δειγματοληψία μέσω της ιχνηλάτησης, έκανε την εξέταση ιδιωτικά.
Το 6ο άτομο είναι στέλεχος του Σωματείου της Νέας Σαλαμίνας.